Ga verder naar de inhoud

Zoek naar inspiratie op Djapo.be

A total of 59 items found. Showing 59 items on page 5 of 8.

EDO met effect: 3 belangrijke voorwaarden

Tips
11 mei 2023

Hoe maak je van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) een succes? Een brede kijk op onderwijsdoelen, kritisch pluralisme en authentieke uitdagingen: Prof. dr. Katrien Van Poeck zet de belangrijkste voorwaarden op een rij.

“Duurzaamheidskwesties hebben een uniek pedagogisch potentieel”

Interview
11 mei 2023

Professor dr. Katrien Van Poeck (Centrum voor Duurzame Ontwikkeling UGent) vertelt over het pedagogische potentieel van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling én de valkuilen wanneer duurzaamheidskwesties in de klas aan bod komen.

COSMOS breekt de schoolmuren open

In de praktijk
3 mei 2023

Een school die bij de politie aanklopt om haar STEM-onderwijs te verrijken? De Antwerpse secundaire school Novaplus zag er tijdens hun COSMOS-project wel voordeel in! Lees meer over hun traject.

Maak kennis met de SDG-kar

Tips
3 mei 2023

In Oost-Vlaanderen hebben ze een extra SDG-troef! Want steden en gemeenten kunnen bij de provincie gratis een SDG-kar ontlenen om inwoners, leerlingen en verenigingen op een speelse manier te laten kennismaken met de SDG's.

Meer bestuiving, minder lege winkelrekken

In de praktijk
2 mei 2023

Soep zonder groenten, frietjes zonder mayonaise en koffie zonder een chocolaatje ... Als we de bijen niet helpen, kan dit scenario zowaar werkelijkheid worden. Tijd voor actie!

Lestips voor Wereldwaterdag

Tips
1 mei 2023

Water is goud waard, dus je springt er best verstandig mee om. Maar waarom is dat zo? En kan er ook te veel water zijn? Zet je leerlingen tijdens Wereldwaterdag aan het denken met één van deze lesideeën.

Outdoor education in je schoolwerking

In de praktijk
20 april 2023

Met een procesbegeleiding van Djapo maak je je schoolwerking duurzamer. Hoe zoiets concreet gaat? Piep mee over de schouders van de leraren van basisschool Het Anker uit Knokke.

Werkvormen voor het onderwijs

Tips
11 april 2023

Ben je op zoek naar werkvormen om je leerlingen te laten nadenken en praten over de leerstof? Bij Djapo vind je je gading. In dit artikel vind je een selectie van onze werkvormen voor kleuter, lager en secundair!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief