Ga verder naar de inhoud

Educatief materiaal

Wil je de scholen in je stad of gemeente inspireren om aan de slag te gaan rond kinderrechten, SDG's of klimaat? Bij Djapo kan je educatief materiaal op maat laten ontwikkelen. Van lespakketten voor kleuter- en lager onderwijs tot themawandelingen voor het secundair onderwijs: we bekijken samen de mogelijkheden.

Samen met het Vredeshuis en de Stad Gent werkte Djapo een interactieve kinderrechtenwandeling door de stad Gent uit. De wandeling loodst klassen langs bekende en verrassende plekken in Gent en maakt de kinderrechten concreet en bespreekbaar.

Betrek kinderen en jongeren bij je beleid

Wil je kinderen en jongeren laten praten en reflecteren over thema's die jouw bestuur belangrijk vindt? Goed idee, want als je hun visie meeneemt in je beleid, komen jullie samen tot betere oplossingen. Inspiratie of ondersteuning nodig? Djapo heeft een uitgebreid aanbod voor steden en gemeenten.

Integreer de SDG's in je organisatie

Wil je stad of gemeente belangrijke stappen zetten om mondiale uitdagingen mee aan te pakken? Dan kan je de SDG's gebruiken als kader. Wil je graag ondersteuning om de SDG's te integreren in je activiteiten? Djapo helpt je graag verder.

Aan de slag met afval in de kindergemeenteraad

In de praktijk
30 april 2024

Een kindergemeenteraad die zelf het heft in handen neemt om in je stad of gemeente een positief verhaal te schrijven met afval? Laat je inspireren door het educatief aanbod ‘Ik zie wat jij niet ziet’ van Fost Plus en Djapo!

Zo laat je 240 leerlingen nadenken over diversiteit

In de praktijk
16 maart 2023

Omdat de stad Genk wil inzetten op wereldburgerschap, organiseert ze met Blik op de Wereld elk jaar een dag vol workshops voor de klassen uit het zesde leerjaar. En met succes!

"EDO is geen apart leergebied, maar een aanpak die het onderwijs integraal kan versterken"

Interview
2 april 2023

Djapo-onderzoeker Sara De Piere vertelt welke betekenis Djapo's theoretisch kader kan hebben voor iedereen die graag mee nadenkt over kwaliteitsvol onderwijs.

"Onderwijs is de sleutel voor een duurzame wereld"

Interview
1 april 2023

Een interview met Arjen Wals, hoogleraar Transformatief Leren aan de Wageningen Universiteit

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief