Ga verder naar de inhoud

Inspiratie voor je lessen

Snuister door onze lessen, werkvormen, verhalen en knutseltips over kinderrechten, SDG's en duurzame ontwikkeling en zet je leerlingen aan het denken.

De meeste materialen zijn gratis beschikbaar.

Klankbord nodig?

De meeste leerkrachten staan alleen voor hun klas. Als je dan een nieuwe werkvorm wil uitproberen of een leerling stelt vragen waarop je het antwoord niet kent, dan is dat best spannend.

Daarom kan je bij Djapo een paar uur coaching boeken: voor, tijdens én na je les. Zo heb je een klankbord voor al je vragen rond onze werkvormen, lessen en methodieken.

Vormingen en trajecten

Van leerlingenparticipatie tot projectmatig werk: bij Djapo vind je vormingen en trajecten die leerkrachten ondersteunen om de betrokkenheid van leerlingen te verhogen, hun blik te verruimen en hen meer grip te geven op de wereld rondom hen.

School in verandering

Droom je van meer outdoor education op school? Of wil je de SDG's duurzaam verankeren in je klas- of schoolwerking? Dan kun je bij Djapo terecht voor een procesbegeleiding, waarbij we je schoolteam ondersteunen om je doelstelling helder te krijgen en samen de verandering in gang te zetten.

Theoretische onderbouw

Waarom Djapo gelooft dat Educatie voor Duurzame Ontwikkeling bijdraagt aan kwaliteitsvol onderwijs? Dat lees je in ons theoretisch kader 'De school als oefenplaats'.

© Toast Confituur Studio

Meer bestuiving, minder lege winkelrekken

In de praktijk
2 mei 2023

Soep zonder groenten, frietjes zonder mayonaise en koffie zonder een chocolaatje ... Als we de bijen niet helpen, kan dit scenario zowaar werkelijkheid worden. Tijd voor actie!

"Onderwijs is de sleutel voor een duurzame wereld"

Interview
1 april 2023

Een interview met Arjen Wals, hoogleraar Transformatief Leren aan de Wageningen Universiteit

Outdoor education in je schoolwerking

In de praktijk
20 april 2023

Met een procesbegeleiding van Djapo maak je je schoolwerking duurzamer. Hoe zoiets concreet gaat? Piep mee over de schouders van de leraren van basisschool Het Anker uit Knokke.

Welke weg legt de smartphone af?

In de praktijk
6 maart 2023

Het 5de leerjaar van Basisschool Don Bosco in Heverlee kent het antwoord dankzij de lessen van Sharepair.

“Sinds Digital Destiny voelen mijn leerlingen zich meer betrokken”

Interview
23 februari 2023

Leerkracht Marijke Van Roey testte Digital Destiny uit, een platform waar leerkrachten lager onderwijs gratis online trainingsmateriaal vinden om een eigen blended EDO-leeromgeving vorm te geven.

4 x filosoferen over de actualiteit

Tips
15 februari 2023

In een tijdperk van beeld en haast zet filosoferen de klok stil. Wil je samen filosoferen over actuele thema's? Test deze werkvormen uit in de klas.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief