Ga verder naar de inhoud

Dobbel een voorbeeld

Met deze werkvorm ondersteun je leerlingen om hun mening te geven over een actueel onderwerp. Ze dobbelen een stelling, vormen een standpunt en onderbouwen dit met een voorbeeld of tegenvoorbeeld.

Akkoordkoord

Akkoordkoord is een werkvorm filosoferen waarbij leerlingen nieuwe denkpistes verkennen en hun mening durven veranderen.

Argumentenweb

Met de werkvorm Argumentenweb ondersteun je leerlingen om argumenten te geven om hun standpunt over een actueel onderwerp kracht bij te zetten.

Standpuntentuin

In je klas leven zoveel standpunten als er leerlingen zijn. De werkvorm Standpuntentuin stimuleert leerlingen om op speelse en actieve wijze eerst eigen en vervolgens elkaars standpunten te verkennen.

Nog meer actualiteit in de klas?

Djapo heeft heel wat werkvormen waarmee je in de klas een actueel thema bespreekbaar maakt. 

Gepubliceerd op 15 februari 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

8 lessen vol bosplezier voor de Week van het Bos

Tips
25 september 2023

In oktober vieren we de pracht van onze bossen tijdens de Week van Het Bos! En jij kan samen met jouw klas meevieren met acht boeiende lessen, geschikt voor elke graad. Duik met ons in het mysterieuze rijk van de bossen en ontdek samen met je leerlingen hoe belangrijk onze bomen zijn.

‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik’?

Interview
11 september 2023

Naast kwalificatie en socialisatie is persoonsvorming een belangrijke functie van onderwijs. Toch blijft die zoektocht naar de eigen identiteit soms onderbelicht. Prof. dr. Katrien Van Poeck legt uit hoe Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) kansen biedt voor persoonsvorming in de klas.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik