Ga verder naar de inhoud

Dobbel een voorbeeld

Met deze werkvorm ondersteun je leerlingen om hun mening te geven over een actueel onderwerp. Ze dobbelen een stelling, vormen een standpunt en onderbouwen dit met een voorbeeld of tegenvoorbeeld.

Akkoordkoord

Akkoordkoord is een werkvorm filosoferen waarbij leerlingen nieuwe denkpistes verkennen en hun mening durven veranderen.

Argumentenweb

Met de werkvorm Argumentenweb ondersteun je leerlingen om argumenten te geven om hun standpunt over een actueel onderwerp kracht bij te zetten.

Standpuntentuin

In je klas leven zoveel standpunten als er leerlingen zijn. De werkvorm Standpuntentuin stimuleert leerlingen om op speelse en actieve wijze eerst eigen en vervolgens elkaars standpunten te verkennen.

Nog meer actualiteit in de klas?

Djapo heeft heel wat werkvormen waarmee je in de klas een actueel thema bespreekbaar maakt. 

Gepubliceerd op 15 februari 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Pleegzorg in de klas

Interview
23 april 2024

In augustus ’23 lanceerde Pleegzorg de campagne ‘Pleegzorg in de klas’. Het lessenpakket, ontwikkeld door Djapo, laat leerlingen lager onderwijs kennismaken met de verschillende facetten van pleegzorg. “Zo maken we pleegzorg niet alleen bekender. Kinderen leren ook met een brede en genuanceerde bril kijken naar het concept ‘gezin’”, vertelt Jan Brocatus, die het project vanuit Pleegzorg mee op touw zette.

Djapo wint publieksprijs 'Helden van de Democratie'

Nieuws
22 april 2024

Dit voorjaar ging Knack samen met Hannah Arendt Instituut, De Ambrassade, Socius en De Federatie op zoek naar organisaties die de democratie versterken. Tijdens het 'Facts to Act'-festival werden de winnaars bekend gemaakt: Beste Burger (Zuidpoort) won de juryprijs en Djapo won de publieksprijs! *trots*

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.