Ga verder naar de inhoud

Kleuter

Een zee van mogelijkheden

Drinken, wassen, tanden poetsen ... Water is alomtegenwoordig in ons dagelijks leven. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? Met deze lesbundel ga je met je kleuters op onderzoek naar het watergebruik in jullie eigen omgeving en aan de andere kant van de wereld.

Spetterpret

Het is prachtig weer. Duizend plassen glinsteren in de zon. Teo trekt zijn laarzen aan en springt van plas tot plas. Teo's vriend Daan wil mee spelen, maar o jee: hij heeft geen laarzen. Vinden Teo en Daan samen een oplossing?

Lager

Duik in een gesprek

Water is goud waard, dus je springt er best verstandig mee om. Maar waarom is dat zo? En kan er ook te veel water zijn? Zet je leerlingen aan het denken met één van deze werkvormen toegepast op het thema Wereldwaterdag.

Liever bloot dan in katoen?

Wist je dat er ook voor de productie van katoenen T-shirts massa's water wordt gebruikt? Ontdek samen met je leerlingen de impact van indirect waterverbruik en bedenk ideeën om de watervoetafdruk te verkleinen.

Waar komen oorstokpaardjes vandaan?

Hoe komt het toch dat er oorstokpaardjes in zee leven? Ga samen met je leerlingen op onderzoek en ontdek het echte verhaal van de plasticsoep!

© Justin Hofman

Graag nog meer inspiratie?

Op deze pagina vind je een selectie van ons aanbod rond dit thema. Ben je op zoek naar meer?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief