Ga verder naar de inhoud

Graag nu al een hapje inspiratie?

8 lessen vol bosplezier voor de Week van het Bos

Tips
25 september 2023

In oktober vieren we de pracht van onze bossen tijdens de Week van Het Bos! En jij kan samen met jouw klas meevieren met acht boeiende lessen, geschikt voor elke graad. Duik met ons in het mysterieuze rijk van de bossen en ontdek samen met je leerlingen hoe belangrijk onze bomen zijn.

‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik’?

Interview
11 september 2023

Naast kwalificatie en socialisatie is persoonsvorming een belangrijke functie van onderwijs. Toch blijft die zoektocht naar de eigen identiteit soms onderbelicht. Prof. dr. Katrien Van Poeck legt uit hoe Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) kansen biedt voor persoonsvorming in de klas.

Handvaten voor een klasgesprek

Tips
1 juni 2023

Onderwerp gekozen? Check. Moment uitgekozen? Check. Maar hoe ondersteun je je leerlingen tijdens een klasgesprek om hun mening te formuleren? En hoe stimuleer je hen om het onderwerp vanuit verschillende perspectieven te bekijken? Laat je inspireren door deze werkvormen.

“Kinderen en jongeren staan vaak meer open voor herstelopties”

Interview
30 mei 2023

Hoe stimuleer je consumenten om duurzamer om te gaan met kapotte elektrische en elektronische apparaten? De partners van Interreg-project Sharepair zagen daarvoor kansen in het onderwijs en vroegen aan Djapo om een lespakket te ontwikkelen voor lager en secundair onderwijs.

Outdoor education in je schoolwerking

In de praktijk
20 april 2023

Met een procesbegeleiding van Djapo maak je je schoolwerking duurzamer. Hoe zoiets concreet gaat? Piep mee over de schouders van de leraren van basisschool Het Anker uit Knokke.

Hoe kan je je leerlingen zelf een themadag in elkaar laten timmeren?

Vraag uit de klas
7 april 2023

Laat je inspireren door Sint-Rita Campus college uit Kontich.

Vul het formulier in

Extra voorkeuren
Ik wil graag lestips voor het kleuteronderwijs
Ik wil graag lestips voor het lager onderwijs
Ik wil graag lestips voor het secundair onderwijs
Ik ontvang graag nieuws voor de lerarenopleiding
Ik werk bij een lokale overheid
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.