Ga verder naar de inhoud

Zoek naar inspiratie op Djapo.be

A total of 55 items found. Showing 55 items on page 1 of 7.

Pleegzorg in de klas

Interview
23 april 2024

In augustus ’23 lanceerde Pleegzorg de campagne ‘Pleegzorg in de klas’. Het lessenpakket, ontwikkeld door Djapo, laat leerlingen lager onderwijs kennismaken met de verschillende facetten van pleegzorg. “Zo maken we pleegzorg niet alleen bekender. Kinderen leren ook met een brede en genuanceerde bril kijken naar het concept ‘gezin’”, vertelt Jan Brocatus, die het project vanuit Pleegzorg mee op touw zette.

Djapo wint publieksprijs 'Helden van de Democratie'

Nieuws
22 april 2024

Dit voorjaar ging Knack samen met Hannah Arendt Instituut, De Ambrassade, Socius en De Federatie op zoek naar organisaties die de democratie versterken. Tijdens het 'Facts to Act'-festival werden de winnaars bekend gemaakt: Beste Burger (Zuidpoort) won de juryprijs en Djapo won de publieksprijs! *trots*

“Zo pakken wij afvaluitdagingen op school aan”

In de praktijk
17 april 2024

Hoe kan je leerlingen activeren rond het thema ‘afval op school’? Emeliek Garriau uit het Go! Atheneum Erasmus De Pinte gaat met haar eerstejaars aan de slag met het lessenpakket ‘Ik zie wat jij niet ziet’ van Fost Plus!

Lesmateriaal rond verkiezingen

Tips
2 april 2024

De stemplicht van 16- en 17-jarigen tijdens de Europese verkiezingen. De politieke aandacht voor het onderwijs in de aanloop van de nationale en regionale verkiezingen. Redenen zat om in het lager en secundair onderwijs in gesprek te gaan over democratie en wat je stem waard is!

Stad Mechelen verruimt blik op kinder- en jongerenparticipatie

In de praktijk
28 maart 2024

Het zijn drukke maanden voor de Jeugddienst van Mechelen. Begin 2024 startten ze met Djapo een procesbegeleiding op waarbij ze samen met collega's van verschillende stadsdiensten nadenken over de vraag: ‘Hoe kunnen we een duurzame dialoog aangaan met kinderen en jongeren?’.

505 - Concerten voor menselijkheid

Nieuws
20 maart 2024

Djapo steunt de 505 - Concerten voor menselijkheid, een muziekevenement op zondag 5 mei 2024 in Antwerpen. Geef samen met tal van artiesten het signaal dat we willen leven in een solidaire, menselijke wereld.

Ceci n'est pas une enquête

Nieuws
19 maart 2024

Of stiekem toch wel 😊. Want het is tijd voor de midterm evaluation van ons DGD-programma! Maak 15 minuten tijd om je ervaringen met Djapo te delen en wie weet win je een Djapo-bon van 15 euro!

Duik voorbereid het voorjaar in

Tips
14 maart 2024

Van Mei Plasticvrij tot de verkiezingen in juni: het voorjaar biedt heel wat inspiratie voor maatschappelijk relevante lessen! Zoek je nog ideeën? Hier vind je lesmateriaal voor kleuter- lager en secundair onderwijs!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.