Ga verder naar de inhoud

Zoek naar inspiratie op Djapo.be

A total of 41 items found. Showing 41 items on page 1 of 6.

Schrijf je in voor LIFE

Nieuws
16 november 2023

Voor het Europese project LIFE zoekt Djapo 12 leerkrachten en schooldirectieleden die in 2024 even de pauzeknop willen indrukken. We komen regelmatig samen om ons te buigen over een vraag die de mens al eeuwen bezig houdt: wat maakt het leven écht de moeite waard? Lees meer.

Actualiteit in de klas: hoe peil je naar gevoelens en meningen?

Tips
25 oktober 2023

Het conflict tussen Israël en Hamas, de oorlog in Oekraïne … Wat doet zo’n nieuws met de jongeren in je klas? Hoe maak je hun gevoelens bespreekbaar? Hoe begeleid je het gesprek? En hoe maak je van je klas een omgeving waar leerlingen zich vrij kunnen uiten? Deze vijf werkvormen helpen je op weg.

Lessen voor Halloween

Tips
16 oktober 2023

Halloween en duurzaamheid: een ongewone combinatie? Niet als je aan de slag gaat met deze lessen. Maak een wandeling in het bos of duik in je kleerkast en maak Halloween een klein tintje groener.

Geen vuiltje aan de lucht? Lessen rond luchtvervuiling

Tips
2 oktober 2023

Toch wel! Ben je op zoek naar lessen rond luchtvervuiling en luchtzuivering? Daarvan heeft Djapo er een heleboel, voor kleuters en lager onderwijs. We zetten ze voor jou op een rijtje.

8 lessen vol bosplezier voor de Week van het Bos

Tips
25 september 2023

In oktober vieren we de pracht van onze bossen tijdens de Week van Het Bos! En jij kan samen met jouw klas meevieren met acht boeiende lessen, geschikt voor elke graad. Duik met ons in het mysterieuze rijk van de bossen en ontdek samen met je leerlingen hoe belangrijk onze bomen zijn.

‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik’?

Interview
11 september 2023

Naast kwalificatie en socialisatie is persoonsvorming een belangrijke functie van onderwijs. Toch blijft die zoektocht naar de eigen identiteit soms onderbelicht. Prof. dr. Katrien Van Poeck legt uit hoe Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) kansen biedt voor persoonsvorming in de klas.

Wij zien het probleem niet.

Nieuws
1 augustus 2023

Wij zien oplossingen. Ontdek de campagne van 11.11.11 en ons lesmateriaal rond klimaat(on)rechtvaardigheid.

Taai taboe of heet hangijzer? Nascholing klasgesprekken rond controversiële thema's

In de praktijk
6 juli 2023

Van J.K. Rowlings transfobe uitspraken tot fast fashion. De studenten lerarenopleiding van PXL Hasselt gaan geen thema uit de weg tijdens de sessie rond klasgesprekken rond controversiële thema's. Geen taboe is nog te uitdagend voor deze leraren in spé.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.