Ga verder naar de inhoud

Zoek naar inspiratie op Djapo.be

A total of 35 items found. Showing 35 items on page 1 of 5.

8 lessen vol bosplezier voor de Week van het Bos

Tips
25 september 2023

In oktober vieren we de pracht van onze bossen tijdens de Week van Het Bos! En jij kan samen met jouw klas meevieren met acht boeiende lessen, geschikt voor elke graad. Duik met ons in het mysterieuze rijk van de bossen en ontdek samen met je leerlingen hoe belangrijk onze bomen zijn.

‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik’?

Interview
11 september 2023

Naast kwalificatie en socialisatie is persoonsvorming een belangrijke functie van onderwijs. Toch blijft die zoektocht naar de eigen identiteit soms onderbelicht. Prof. dr. Katrien Van Poeck legt uit hoe Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) kansen biedt voor persoonsvorming in de klas.

Taai taboe of heet hangijzer? Nascholing klasgesprekken rond controversiële thema's

In de praktijk
6 juli 2023

Van J.K. Rowlings transfobe uitspraken tot fast fashion. De studenten lerarenopleiding van PXL Hasselt gaan geen thema uit de weg tijdens de sessie rond klasgesprekken rond controversiële thema's. Geen taboe is nog te uitdagend voor deze leraren in spé.

“De Nobelprijs maakt het begrip vrede tastbaar voor leerlingen”

Interview
15 juni 2023

Dankzij het Vlaams Vredesinstituut bepalen drie klassen van de derde graad secundair onderwijs elk jaar mee wie het Vredesinstituut dat jaar zal voordragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede. Djapo werkte een lesbundel uit om de leerlingen daarop voor te bereiden.

Handvaten voor een klasgesprek

Tips
1 juni 2023

Onderwerp gekozen? Check. Moment uitgekozen? Check. Maar hoe ondersteun je je leerlingen tijdens een klasgesprek om hun mening te formuleren? En hoe stimuleer je hen om het onderwerp vanuit verschillende perspectieven te bekijken? Laat je inspireren door deze werkvormen.

Bij-zondere lessen voor 'Week van de Bij'

Tips
31 mei 2023

Het zoemt van de bedrijvigheid tijdens de Week van de Bij! Ben jij nog op zoek naar leuke activiteiten voor in de klas of in de natuur? Laat je inspireren door onze lesmaterialen!

“Kinderen en jongeren staan vaak meer open voor herstelopties”

Interview
30 mei 2023

Hoe stimuleer je consumenten om duurzamer om te gaan met kapotte elektrische en elektronische apparaten? De partners van Interreg-project Sharepair zagen daarvoor kansen in het onderwijs en vroegen aan Djapo om een lespakket te ontwikkelen voor lager en secundair onderwijs.

Oog in oog met dierenwelzijn: een inspirerend lespakket

Interview
24 mei 2023

Een interview met Tsang Tsey Chow van Dierenwelzijn Vlaanderen van het Departement Omgeving over dierenwelzijn in de klas.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik