Ga verder naar de inhoud

Zoek naar inspiratie op Djapo.be

A total of 55 items found. Showing 55 items on page 2 of 7.

Infomoment: hoe laat je kinderen en jongeren oefenen in multiperspectiviteit?

Nieuws
1 maart 2024

Elke stad of gemeente kent maatschappelijke uitdagingen. Hoe creëer je voor je jongste burgers een veilige oefenplaats waar ze leren om die uitdagingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken? Doe inspiratie op tijdens een van onze info- en netwerkmomenten!

Land- en tuinbouw: (g)een ver-van-mijn-bedshow

Interview
23 februari 2024

Wat doen boeren voor het klimaat? Hoeveel energie verbruikt een serre? En hoe kijkt een kleine veeboer naar dierenwelzijn? Het project ‘Boer(in): maat van het klimaat!’ van Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt land- en tuinbouwers om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over deze vragen.

“Onderwijskwaliteit, welzijn leerlingen, welzijn leerkrachten: waarop focus je als school?”

Interview
21 februari 2024

Nele Verdonck van het Daltonatheneum Het Leerlabo in Westerlo neemt deel aan het Europese LIFE-project. Begeleid door Djapo staat ze stil bij de zin van het leven binnen en buiten de schoolpoorten. Want herbronnen is broodnodig. Zeker voor schoolmedewerkers, die zoveel bordjes in de lucht houden.

Ik trek het mij aan, en jij?

Tips
22 januari 2024

De wereld om ons heen schreeuwt om verandering. In het kader van de jaarlijkse campagne #Iktrekhetmijaan (voorheen Dikketruiendag) is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om in actie te komen voor een gezonder klimaat. Trek het je aan en motiveer je leerlingen met deze lessen en creatieve werkvormen.

Lessen voor 'Dag van de Aarde'

Tips
14 januari 2024

Moet elk cadeau nieuw en hip zijn? Moeten we alles wat stuk is, meteen in de vuilbak gooien? En wat gebeurt er met ons afval? Sta samen met je leerlingen kleuter-, lager of secundair onderwijs stil bij deze vragen en wie weet inspireer je elkaar om wat vaker te consuminderen.

Kindergemeenteraad Erpe-Mere: jonge denkers blikken vooruit op de toekomst

In de praktijk
5 december 2023

Negentien enthousiaste kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar namen in november deel aan hun eerste zitting van de kindergemeenteraad van Erpe-Mere! Hoe denken zij over de toekomst van hun gemeente? Wat loopt er goed en wat kan er beter? Ze zochten het samen uit - onder begeleiding van Djapo.

Schrijf je in voor LIFE

Nieuws
16 november 2023

Voor het Europese project LIFE zoekt Djapo 12 leerkrachten en schooldirectieleden die in 2024 even de pauzeknop willen indrukken. We komen regelmatig samen om ons te buigen over een vraag die de mens al eeuwen bezig houdt: wat maakt het leven écht de moeite waard? Lees meer.

Actualiteit in de klas: hoe peil je naar gevoelens en meningen?

Tips
25 oktober 2023

Het conflict tussen Israël en Hamas, de oorlog in Oekraïne … Wat doet zo’n nieuws met de jongeren in je klas? Hoe maak je hun gevoelens bespreekbaar? Hoe begeleid je het gesprek? En hoe maak je van je klas een omgeving waar leerlingen zich vrij kunnen uiten? Deze vijf werkvormen helpen je op weg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.