Ga verder naar de inhoud

Kleuters

De luchtschoonmaak

Als er iets vuil is, dan maken we het terug schoon. Dat is zo klaar als een klontje. Maar wat doe je als de lucht vuil is? Kan je lucht poetsen? Dat vragen Gloob en Teo zich af. Interessant speurwerk dient zich aan! Door vragen te stellen aan “knuffelexperts” leren de kleuters meer over luchtvervuiling. Kunnen ze ook enkele oplossingen bedenken?

Insecten houden van bloemen

Hoe bloemen en insecten samenwerken is prachtig. Dat weet Teo maar al te goed! Hij zou zelf graag een bestuiver zijn, maar zonder vleugels lukt dat niet. En dat maakt hem verdrietig. Gelukkig weet Gloob hem op te fleuren. Want ook hij kan voor bloemen zorgen!

Lager onderwijs

Bruine bananen

Te veel mensen gooien bruine bananen weg omdat ze die niet zo lekker vinden. Zonde! Zeker als je weet wat voor een lange weg die banaan al heeft afgelegd. Ga samen met je leerlingen uit de 1ste of 2de graad systeemdenken en ontdek hoeveel energie het kost om heerlijke bananen tot bij ons te krijgen.

Bij-zondere lessen

Bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem. Zonder bijen geen groenten in de soep en geen chocolaatje bij de thee. Maar de bijen zijn bedreigd. Dringend tijd voor actie!

Ga aan de slag met de lessen die we ontwikkelden naar aanleiding van de 'Week van de Bij'.

Graag nog wat meer inspiratie?

Op deze pagina vind je een selectie van ons aanbod rond dit thema. Ben je op zoek naar meer?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief