Ga verder naar de inhoud

Over bloemen en bijen - Kleuters

Deze les start met een leuk avontuur van Gloob en Teo, die je kleuters leren dat bloemen boordevol stuifmeel zitten. Daarna steken jullie zelf de armen uit de mouwen en gaan jullie stempelen en tekenen. Zo leren de kleuters spelenderwijs hoe bijen het stuifmeel verspreiden en waarom dat zo belangrijk is.

Bezige bijtjes - 1ste en 2de graad lager

Trek de natuur in en laat je leerlingen volop zoemen tijdens hun zoektocht naar bezige bijtjes. Welke insecten vliegen en kruipen er tussen de bloemen? Ontdek samen het verhaal van de bloemen en de bijen. Of was het de bijen en de bloemen?

Bee&bee voor de bij - 2de en 3de graad lager

Bijen en hommels bestuiven tal van gewassen waardoor wij elke dag lekker eten hebben. Maar de bij is bedreigd! Wat is er aan de hand? In deze les bestuiven de leerlingen elkaar met goede ideeën voor een veilige en gezonde B&B voor de bijen.

Bij-odiversiteit - 2de en 3de graad lager

Wat als de bijen massaal uitsterven? Een restaurant zonder eten, appelbomen zonder fruit en hongerige dieren ... Denk tijdens een hoekenwerk samen met je leerlingen na over de gevolgen van de bijensterfte en maak dat denkproces zichtbaar met behulp van een kapstok.

Laat je inspireren door meester Dave van de 3Hoek

In een videoboodschap vraagt de grote baas van Lidl of de klas van meester Dave hem kan helpen om ideeën te bedenken voor zijn supermarkt om de bijen te redden. Want als de bijen uitsterven, liggen er binnenkort veel minder producten in de Lidl. De klas ging creatief denken en inspireerde de Lidl-baas met enkele concrete acties.

Gepubliceerd op 31 mei 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Lesideeën voor dit najaar

Tips
6 september 2024

De schoolstart is altijd ontzettend druk. Daarom leek het ons fijn om je wat opzoekwerk te besparen en al een selectie lesideeën voor dit najaar te verzamelen. Lees je mee?

Waarom investeren in de Gouden Weken?

Woordje uitleg
7 augustus 2024

De Gouden Weken staan bijna voor de deur! Tijdens die eerste drie tot zes weken van het schooljaar leren je leerlingen elkaar en jou kennen of pikken jullie de draad weer op na een lange zomer. Het ideale moment dus om de basis te leggen voor een positief klasklimaat. Maar wat is dat precies: een open en positief klasklimaat? En wat is de impact op de groepsvorming? Een woordje uitleg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief