Ga verder naar de inhoud

Over bloemen en bijen - Kleuters

Deze les start met een leuk avontuur van Gloob en Teo, die je kleuters leren dat bloemen boordevol stuifmeel zitten. Daarna steken jullie zelf de armen uit de mouwen en gaan jullie stempelen en tekenen. Zo leren de kleuters spelenderwijs hoe bijen het stuifmeel verspreiden en waarom dat zo belangrijk is.

Bezige bijtjes - 1ste en 2de graad lager

Trek de natuur in en laat je leerlingen volop zoemen tijdens hun zoektocht naar bezige bijtjes. Welke insecten vliegen en kruipen er tussen de bloemen? Ontdek samen het verhaal van de bloemen en de bijen. Of was het de bijen en de bloemen?

Bee&bee voor de bij - 2de en 3de graad lager

Bijen en hommels bestuiven tal van gewassen waardoor wij elke dag lekker eten hebben. Maar de bij is bedreigd! Wat is er aan de hand? In deze les bestuiven de leerlingen elkaar met goede ideeën voor een veilige en gezonde B&B voor de bijen.

Bij-odiversiteit - 2de en 3de graad lager

Wat als de bijen massaal uitsterven? Een restaurant zonder eten, appelbomen zonder fruit en hongerige dieren ... Denk tijdens een hoekenwerk samen met je leerlingen na over de gevolgen van de bijensterfte en maak dat denkproces zichtbaar met behulp van een kapstok.

Laat je inspireren door meester Dave van de 3Hoek

In een videoboodschap vraagt de grote baas van Lidl of de klas van meester Dave hem kan helpen om ideeën te bedenken voor zijn supermarkt om de bijen te redden. Want als de bijen uitsterven, liggen er binnenkort veel minder producten in de Lidl. De klas ging creatief denken en inspireerde de Lidl-baas met enkele concrete acties.

Gepubliceerd op 31 mei 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Schrijf je in voor LIFE

Nieuws
16 november 2023

Voor het Europese project LIFE zoekt Djapo 12 leerkrachten en schooldirectieleden die in 2024 even de pauzeknop willen indrukken. We komen regelmatig samen om ons te buigen over een vraag die de mens al eeuwen bezig houdt: wat maakt het leven écht de moeite waard? Lees meer.

Actualiteit in de klas: hoe peil je naar gevoelens en meningen?

Tips
25 oktober 2023

Het conflict tussen Israël en Hamas, de oorlog in Oekraïne … Wat doet zo’n nieuws met de jongeren in je klas? Hoe maak je hun gevoelens bespreekbaar? Hoe begeleid je het gesprek? En hoe maak je van je klas een omgeving waar leerlingen zich vrij kunnen uiten? Deze vijf werkvormen helpen je op weg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.