Ga verder naar de inhoud

Over bloemen en bijen - Kleuters

Deze les start met een leuk avontuur van Gloob en Teo, die je kleuters leren dat bloemen boordevol stuifmeel zitten. Daarna steken jullie zelf de armen uit de mouwen en gaan jullie stempelen en tekenen. Zo leren de kleuters spelenderwijs hoe bijen het stuifmeel verspreiden en waarom dat zo belangrijk is.

Bezige bijtjes - 1ste en 2de graad lager

Trek de natuur in en laat je leerlingen volop zoemen tijdens hun zoektocht naar bezige bijtjes. Welke insecten vliegen en kruipen er tussen de bloemen? Ontdek samen het verhaal van de bloemen en de bijen. Of was het de bijen en de bloemen?

Bee&bee voor de bij - 2de en 3de graad lager

Bijen en hommels bestuiven tal van gewassen waardoor wij elke dag lekker eten hebben. Maar de bij is bedreigd! Wat is er aan de hand? In deze les bestuiven de leerlingen elkaar met goede ideeën voor een veilige en gezonde B&B voor de bijen.

Bij-odiversiteit - 2de en 3de graad lager

Wat als de bijen massaal uitsterven? Een restaurant zonder eten, appelbomen zonder fruit en hongerige dieren ... Denk tijdens een hoekenwerk samen met je leerlingen na over de gevolgen van de bijensterfte en maak dat denkproces zichtbaar met behulp van een kapstok.

Laat je inspireren door meester Dave van de 3Hoek

In een videoboodschap vraagt de grote baas van Lidl of de klas van meester Dave hem kan helpen om ideeën te bedenken voor zijn supermarkt om de bijen te redden. Want als de bijen uitsterven, liggen er binnenkort veel minder producten in de Lidl. De klas ging creatief denken en inspireerde de Lidl-baas met enkele concrete acties.

Gepubliceerd op 31 mei 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

8 lessen vol bosplezier voor de Week van het Bos

Tips
25 september 2023

In oktober vieren we de pracht van onze bossen tijdens de Week van Het Bos! En jij kan samen met jouw klas meevieren met acht boeiende lessen, geschikt voor elke graad. Duik met ons in het mysterieuze rijk van de bossen en ontdek samen met je leerlingen hoe belangrijk onze bomen zijn.

‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik’?

Interview
11 september 2023

Naast kwalificatie en socialisatie is persoonsvorming een belangrijke functie van onderwijs. Toch blijft die zoektocht naar de eigen identiteit soms onderbelicht. Prof. dr. Katrien Van Poeck legt uit hoe Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) kansen biedt voor persoonsvorming in de klas.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik