Ga verder naar de inhoud

Ben je docent?

Ben je student?

Docent

Boek een vorming

Zoek je een vorming om je eigen lessen te verrijken? Van filosoferen en systeemdenken tot kinderrechten en SDG’s: Djapo komt graag bij jou en je studenten langs.

Werk samen rond EDO of WBE

Wil jij samen met je studenten een traject of project opstarten rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) of Wereldburgerschapseducatie (WBE)? Dan kan het interessant zijn om ook Djapo te betrekken. Wij slaan al jaren de brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de klaspraktijk en zetten onze expertise en ervaring graag in voor onderzoeksprojecten.

Student

Vind lesmateriaal voor je stage

Ben je student en wil je lesgeven over een maatschappelijke uitdaging? Bij Djapo vind je lesmaterialen rond tal van thema’s: van klimaat en natuur tot burgerschap en SDG’s. Zo zet jij leerlingen aan het denken en maak je van je stage een unieke leerervaring.

Speel in op de actualiteit

Sociale media, radio, televisie en kranten: leerlingen komen vaak en op verschillende manieren in aanraking met de actualiteit. Net daarom zijn nieuwsitems een dankbaar startpunt om kinderen en jongeren aan het denken te zetten. Met onze werkvormen laat je hen de actualiteit vanuit verschillende perspectieven bekijken, oorzaken en gevolgen onderzoeken en kritische vragen stellen.

Hoe stimuleer je leerlingen om zelf na te denken?

Wendy Blanckaert, medewerker training, coaching en advies: “Voor mij speelt je begeleidingsstijl daarin een belangrijke rol. Je hoeft niet per se extra onderwerpen aan te reiken, je kan ook inzetten op denkvaardigheden. Ik stop nog steeds veel tijd in de voorbereiding van goede vragen. Voor mij is dat een van de belangrijkste taken van een leerkracht.”

“Goede vragen laten kinderen kritisch denken, probleemoplossend denken, reflecteren en nadenken over hun waarden en normen. ‘Geldt wat ik denk overal en altijd’ is bijvoorbeeld een heel interessante vraag”.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief