Ga verder naar de inhoud

Relevant wetenschapsonderwijs

Hoe maak je leerlingen uit het lager en secundair onderwijs nieuwsgierig naar wetenschap? Het Europese project COSMOS gelooft dat de kansen groeien als je relevante maatschappelijke onderwerpen integreert in wetenschapsonderwijs.

Life Worth Living: Caring for our Educators and Principals

Hoe blijf je als leerkracht of schooldirectie focussen op wat écht telt? Hoe haal je meer zin uit je persoonlijke en professionele leven? Het Europese project Life gaat samen met leerkrachten en directies op pad - op zoek naar antwoorden.

"Duurzaamheidskwesties hebben een uniek pedagogisch potentieel"

Katrien Van Poeck
Centrum voor Duurzame Ontwikkeling UGent

Systeemdenken voor WBE

Hoe kan je met leerlingen concreet werken rond duurzaamheidsthema’s en dit structureel verankeren als deel van wereldburgerschapseducatie in de lerarenopleiding? Dat onderzocht Djapo samen met de lerarenopleidingen kleuter- en lager onderwijs van Vives en Howest.

Digital Destiny

Hoe kan je een kwaliteitsvolle EDO-leeromgeving creëren in een blended leercontext? Die vraag onderzocht Djapo samen met vier Europese partners in het Erasmus+ project Digital Destiny.

Leren van en met elkaar

Djapo nam deel aan ‘Global education for teacher educators through international Lesson Study’, een project dat de wereldburgerschapscompetenties van lerarenopleiders wil ontwikkelen via de 'Lesson Study'-methodiek.

Graag samenwerken rond EDO of WBE?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief