Ga verder naar de inhoud

Lessen rond afval

Zwerfafval. Plasticsoep. Microplastics. Afval heeft niet alleen veel gezichten, maar ook veel gevolgen voor mens, dier en natuur. Wil je je leerlingen daarvan bewust maken? Zet hen aan het denken met ons lesmateriaal.

Burgerschap

Dierenwelzijn

Duurzame ontwikkeling

Fair trade

Ga aan de slag met ons lesmateriaal en laat je leerlingen kennismaken met de voordelen en uitdagingen rond eerlijke handel.

Lessen over kinderrechten

Wil je je leerlingen laten kennismaken met hun rechten als kind? Met onze lessen zet je hen niet alleen aan het denken, je maakt ook de…

Klasafspraken maken

Duidelijke klasafspraken maken je werk als leerkracht net dat tikkeltje fijner. Inspiratie nodig? We verzamelden lesideeën voor kleuter- en lager onderwijs.

Lessen over het klimaat

Hoe komt het dat het klimaat verandert? En heb je zelf - als kind of leerkracht - impact op wat er rondom ons gebeurt? Ontdek het samen met je klas tijdens deze lessen rond het klimaat.

Migratie

We zijn druk bezig met ons lesmateriaal rond migratie te updaten. Werk je in het secundair onderwijs? Dan kan je wel al aan de slag gaan…

Lessen over natuur

Wil je je leerlingen uit de kleuter- en lagere school stimuleren om zorg te dragen voor de natuur? Mooi initiatief, want onze natuur en wij: we hebben elkaar broodnodig! Laat je inspireren door onze lessen.

Participatie

Wil je leerlingen mee laten participeren aan de klas- of schoolwerking? Of wil je samen met hen ontdekken hoe ze hun stem kunnen laten…

Productie en consumptie

Een duurzame toekomst lukt niet zonder duurzame productie- en consumptiepatronen! Wil je je leerlingen daarover meer leren? Ga aan de slag…

Lessen rond de SDG's

Wil je de SDG's bespreekbaar maken in de klas? Deze lessen en werkvormen zetten je op weg!

Vrede & conflict

Lessen over water

Drinkbaar water dat uit de kraan stroomt: het lijkt vanzelfsprekend. Maar is dat wel zo? En hoe kostbaar is water eigenlijk? Onderzoek het met dit lesmateriaal voor kleuter- en lager onderwijs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief