Ga verder naar de inhoud

Kapot goed! Lesmateriaal voor het lager onderwijs

Over het herstel van elektr(on)ische apparaten

Lager
Les

Heb je je ooit afgevraagd waarom zoveel elektr(on)ische apparaten onnodig op de vuilnisbelt belanden? Het is tijd om bewustzijn te creëren en verantwoordelijkheid te nemen voor onze omgang met deze kostbare apparaten. Ontdek Kapot Goed! een lespakket in samenwerking met het Europees project Sharepair dat speciaal ontworpen is om kinderen en jongeren te inspireren en te sensibiliseren rond het herstel van elektr(on)ische apparaten.

Wat zit er in het lespakket?

Het lespakket zit boordevol waardevolle informatie, interactieve lessen en boeiende activiteitenfiches. Deze activiteiten kunnen dienen als prikkelende introductie, verdieping of als uitbreiding van het lespakket.

  1. Inhoudelijke en didactische achtergrondinformatie
  2. Twee kant-en-klare lessen
  3. Drie activiteitenfiches om je verder te verdiepen

Weet je niet goed waar je het lespakket kan inzetten? Het sluit naadloos aan bij andere initiatieven op school, zoals inzamelacties voor gsm's en andere elektronische apparaten, projecten rond afvalbeheer, de organisatie van een Repair Café op school en andere lessen en activiteiten gericht op duurzaamheid, consuminderen en circulaire economie.

Leg je liever je eigen puzzel?

Wil je liever aan de slag met de aparte lessen en activiteiten? Je kan ze hier één-voor-één downloaden.

“Oude smartphones herstellen in plaats van weggooien? Dat vind ik een goed idee, want het milieu is belangrijk. En het kost minder geld om een oude smartphone te herstellen dan een nieuwe te kopen.”

Leerling 5de leerjaar Basisschool Don Bosco Heverlee tijdens de proeflessen van Kapot goed!

Wist je dat ...

De lessen van Kapot Goed zowel voor België als Nederland en voor lager en secundair onderwijs ontwikkeld zijn én beschikbaar zijn in 2 extra talen: Frans en Engels. 

Meer methodieken zoals deze

Bestel nu PUNT #7: lager onderwijs

Lager
Lerarenopleiding
Klasmateriaal

Consuminderen, hergebruiken, ruilen, delen, weggeven en herstellen: laat je inspireren door de verhalen en tips uit PUNT #7!

Audioverhaal 'In de ban van suiker'

Lager
Lerarenopleiding
Verhaal

Maak kennis met Adelina, de 11-jarige dochter van een suikerrietboer in Paraguay.

Schoolpakket Filosoferen

Kleuters
Lager
Les

Wil je op school meer filosoferen met de leerlingen? Dan zet dit schoolpakket je op weg met theorie, lessen, werkvormen en ander educatief materiaal.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.