Ga verder naar de inhoud

Dierenwelzijn in de klas

Kleuters
Lager
Secundair
Lerarenopleiding
Les
Thema's: Dierenwelzijn

Ga in de klas aan de slag rond dierenwelzijn met de lessen van Oog in oog van Dierenwelzijn Vlaanderen! De leerlingen worden zich bewust van het belang van dierenwelzijn en van de verantwoordelijkheid die ze zelf kunnen opnemen in hun omgang met dieren.

ontwikkeld door Djapo

Dierenwelzijn kan hevige emoties oproepen. Ethische kwesties zijn nooit veraf. Oog in oog biedt leerkrachten instrumenten om enerzijds objectieve informatie aan te reiken aan de leerlingen, en anderzijds een open en kritische sfeer te creëren. Op die manier kunnen leerlingen kennis opbouwen, maar leren ze ook een eigen mening te vormen en die vervolgens te beargumenteren.

Oog in oog reikt lesmateriaal aan over vijf deelthema’s: dierenwelzijn, gezelschapsdieren, landbouwdieren, exotische dieren en proefdieren. Binnen elk thema werd een leerlijn opgebouwd.

Djapo heeft fantastisch materiaal ontwikkeld en kwam zelf ook met waardevolle suggesties voor thema's en inhoudelijke toepassingen. Zo zijn we gekomen tot wat we nu hebben: een indrukwekkende website boordevol lesmateriaal om leerkrachten in de klas te ondersteunen.

Chow Tsang Tsey
Dierenwelzijn Vlaanderen

In opdracht van de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid

Meer methodieken zoals deze

De school als oefenplaats

Kleuters
Lager
Secundair
Lerarenopleiding
Theorie

Hoe Educatie voor Duurzaam Onderwijs bijdraagt aan kwaliteitsvol onderwijs.

Bestel nu PUNT #6: kleuteronderwijs

Kleuters
Lerarenopleiding
Ander educatief materiaal

Modderspelletjes met kleuters. Flessenorkest in de klas. Tal van kansen om je kleuters bewuste keuzes te leren maken! Ontdek ze allemaal.

Pleegzorg in de klas

Lager
Les

Draag jij pleegzorg een warm hart toe? Of weet je nog niet zoveel over het thema en sta je te popelen om er samen met je leerlingen meer over te ontdekken? Djapo en Pleegzorg Vlaanderen sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden een lespakket voor de eerste, tweede en derde graad van het lager onderwijs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief