Ga verder naar de inhoud

In de klas ...

Djapo en Pleegzorg Vlaanderen sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden een lespakket voor de eerste, tweede en derde graad van het lager onderwijs.

Draag jij pleegzorg een warm hart toe? Of weet je nog niet zoveel over het thema en sta je te popelen om er samen met je leerlingen meer over te ontdekken? Dan is dit lespakket misschien iets voor jouw klas.

De pakketten zijn opgebouwd als inspiratiebundels. Als leerkracht kies je zelf welke activiteiten je gebruikt in jouw klas. De lespakketten beginnen met wat algemene uitleg over pleegzorg, steeds op maat van jouw doelgroep. Na een eerste kennismaking met pleegzorg, kunnen jullie samen ontdekken hoe verschillende kinderen, jongeren en volwassenen pleegzorg ervaren. Je leerlingen kunnen tot slot zelf onderzoeken wat zij voelen bij het thema. Alle activiteiten zijn aangepast per graad en de lespakketten zijn gekoppeld aan de leerplandoelen.

Je kiest zelf wanneer je het lespakket geeft. Ga je van start? Deel dan zeker enkele foto's op sociale media met de hashtag #pleegzorgindeklas.

...maar ook thuis

Met deze campagne willen we ook ouders en familieleden van de leerlingen informeren over pleegzorg. Misschien schuilt er in hen wel een fantastisch pleeggezin. Er staan meer dan 1.000 kinderen en jongeren op de wachtlijst voor een pleeggezin. De nood is dus groot. Of misschien zorgt een gezin reeds regelmatig voor een schoolvriendje en kan pleegzorg hen extra ondersteuning bieden?

We voorzien daarom het volgende promomateriaal om ook de omgeving van de leerlingen te informeren:

  • Een stickertje om in de agenda van elk kind te kleven zodat ouders weten dat pleegzorg die week aan bod kwam in de klas.
  • Een folder met uitleg over pleegzorg die je kan meegeven in de schooltas of digitaal verspreiden.
  • Posters om op te hangen in de klas, in de leraarskamer, aan het raam van de school,...
  • Één banner per school om de schoolpoort of het hek op te fleuren en onze zoektocht naar pleeggezinnen te ondersteunen.

Bij het formulier op de website van pleegzorg kan je invullen welk promomateriaal jij graag wil ontvangen voor je klas of school.

Vraag nu het lespakket aan!

Meer methodieken zoals deze

Poster 'Gelukkig 2030'

Alle niveau's
Klasmateriaal

Geef de SDG's een zichtbare plek op school.

De school als oefenplaats

Alle niveau's
Theorie

Hoe Educatie voor Duurzaam Onderwijs bijdraagt aan kwaliteitsvol onderwijs.

Handpoppen Gloob en Teo

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Klasmateriaal

Gloob en Teo zetten je leerlingen aan het denken. Geef ze een mooi plekje in je klas!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik