Ga verder naar de inhoud

In de klas ...

Djapo en Pleegzorg Vlaanderen sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden een lespakket voor de eerste, tweede en derde graad van het lager onderwijs .De pakketten zijn opgebouwd als inspiratiebundels. Als leerkracht kies je zelf welke activiteiten je gebruikt in jouw klas. De lespakketten beginnen met algemene uitleg over pleegzorg, steeds op maat van jouw doelgroep. Na een eerste kennismaking met pleegzorg, kunnen jullie samen ontdekken hoe verschillende kinderen, jongeren en volwassenen pleegzorg ervaren. Je leerlingen kunnen tot slot zelf onderzoeken wat zij voelen bij het thema. Alle activiteiten zijn aangepast per graad en de lespakketten zijn gekoppeld aan de leerplandoelen.

Ga je van start met het lespakket? Deel dan gerust enkele foto's op sociale media met de hashtag #pleegzorgindeklas. Zo inspireer je ook misschien ook je collega's!

...maar ook thuis

Met deze campagne willen we ook ouders en familieleden van de leerlingen informeren over pleegzorg. Misschien schuilt er in hen wel een fantastisch pleeggezin. Er staan meer dan 1.000 kinderen en jongeren op de wachtlijst voor een pleeggezin. De nood is dus groot. Of misschien zorgt een gezin reeds regelmatig voor een schoolvriendje en kan pleegzorg hen extra ondersteuning bieden?

We voorzien daarom het volgende promomateriaal om ook de omgeving van de leerlingen te informeren:

  • Een stickertje om in de agenda van elk kind te kleven zodat ouders weten dat pleegzorg die week aan bod kwam in de klas.
  • Een folder met uitleg over pleegzorg die je kan meegeven in de schooltas of digitaal verspreiden.
  • Posters om op te hangen in de klas, in de leraarskamer, aan het raam van de school,...
  • Één banner per school om de schoolpoort of het hek op te fleuren en onze zoektocht naar pleeggezinnen te ondersteunen.

Vraag nu het lespakket en promomateriaal aan!

Meer methodieken zoals deze

Bestel je blinde wereldkaart

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Klasmateriaal

Vraag een gratis exemplaar en ga met je leerlingen op reis door de wereld.

Bestel het methodeboek Systeemdenken

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Les

Geef je leerlingen meer grip op de wereld. Leer hen systeemdenken.

Maak je denken zichtbaar

Alle niveau's
Theorie

Visuele denkinstrumenten stimuleren en ondersteunen een specifiek denkproces en maken het zichtbaar. Ontdek er meer over.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.