Ga verder naar de inhoud

Een heksenmedicijn en een zombiekostuum

Kleuters

Met Halloween kunnen er dingen gebeuren die anders niet kunnen. Ook in je klas. Brouw samen met Gloob en Teo een echt bruikbaar heksenmedicijn met weegbree uit de tuin en knutsel je eigen zombiekostuum met een oude sjaal.

Kleerkastgriezels

Eerste graad

Hé, er hangen boze kledingstukken in het klaslokaal. Waarom zijn ze zo kwaad? Je leerlingen gaan op onderzoek en ontdekken waarom sommige kledingstukken te weinig aandacht krijgen. Tot slot bedenken ze een spannend griezelverhaal waarin kledingstukken wraak nemen op hun ondankbare eigenaars.

Tweede en derde graad

Er wapperen boze kledingstukken in de klas. De leerlingen onderzoeken hoe het komt dat deze kledingstukken niet genoeg aandacht krijgen. Ze komen te weten dat je best niet teveel kleren gebruikt of consumeert. Tot slot verzinnen ze een eigen griezelverhaal waarin de kledingstukken wraak nemen op hun ondankbare eigenaars.

Gepubliceerd op 16 oktober 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

“Blijven communiceren, continu naar connectie zoeken: dat neem ik mee naar mijn team!”

Interview
6 juni 2024

In 2024 nemen 11 Vlaamse leerkrachten, zorgcoördinatoren en schooldirecteurs deel aan het Europese LIFE-project. Ze gaan op zoek naar de zin van hun persoonlijke en professionele leven en buigen zich over belangrijke levensvragen. Ze lezen daarvoor inspirerende teksten, duiken samen in diepgravende gesprekken en geven op creatieve wijze uiting aan hun inzichten. Maar wat doet zo’n traject met een mens? En heeft LIFE ook impact op hoe je in je job staat? We vroegen het aan Leen Langenbick, directeur van Kunstacademie Torhout.

Waarom actiegericht werken rond afval?

Woordje uitleg
28 mei 2024

Als je in het secundair onderwijs aan de slag wil gaan rond het thema ‘afval’, dan kan je kiezen voor het lessenpakket ‘Ik zie wat jij niet ziet’ van Fost Plus en Djapo. Met dat pakket stimuleer je jongeren om actiegericht aan de slag te gaan rond huishoudelijk verpakkingsafval. Maar wat is precies de grote meerwaarde van actiegericht werken? Een woordje uitleg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief