Ga verder naar de inhoud

Een heksenmedicijn en een zombiekostuum

Kleuters

Met Halloween kunnen er dingen gebeuren die anders niet kunnen. Ook in je klas. Brouw samen met Gloob en Teo een echt bruikbaar heksenmedicijn met weegbree uit de tuin en knutsel je eigen zombiekostuum met een oude sjaal.

Kleerkastgriezels

Eerste graad

Hé, er hangen boze kledingstukken in het klaslokaal. Waarom zijn ze zo kwaad? Je leerlingen gaan op onderzoek en ontdekken waarom sommige kledingstukken te weinig aandacht krijgen. Tot slot bedenken ze een spannend griezelverhaal waarin kledingstukken wraak nemen op hun ondankbare eigenaars.

Tweede en derde graad

Er wapperen boze kledingstukken in de klas. De leerlingen onderzoeken hoe het komt dat deze kledingstukken niet genoeg aandacht krijgen. Ze komen te weten dat je best niet teveel kleren gebruikt of consumeert. Tot slot verzinnen ze een eigen griezelverhaal waarin de kledingstukken wraak nemen op hun ondankbare eigenaars.

Gepubliceerd op 16 oktober 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Schrijf je in voor LIFE

Nieuws
16 november 2023

Voor het Europese project LIFE zoekt Djapo 12 leerkrachten en schooldirectieleden die in 2024 even de pauzeknop willen indrukken. We komen regelmatig samen om ons te buigen over een vraag die de mens al eeuwen bezig houdt: wat maakt het leven écht de moeite waard? Lees meer.

Actualiteit in de klas: hoe peil je naar gevoelens en meningen?

Tips
25 oktober 2023

Het conflict tussen Israël en Hamas, de oorlog in Oekraïne … Wat doet zo’n nieuws met de jongeren in je klas? Hoe maak je hun gevoelens bespreekbaar? Hoe begeleid je het gesprek? En hoe maak je van je klas een omgeving waar leerlingen zich vrij kunnen uiten? Deze vijf werkvormen helpen je op weg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.