Ga verder naar de inhoud

Spiderwoman - 1ste graad

Kinderen uit de eerste graad gaan op zoek naar de held in zichzelf en zoeken uit of kleren de held maken. Wat zou Zorro bijvoorbeeld zijn zonder masker? En Cat Woman zonder zweepje? Leerlingen filosoferen over en zoeken naar gelijkenissen tussen mannelijke en vrouwelijke helden.

Een heldenstrik - 2de graad

In deze les onderzoeken de leerlingen van de tweede graad oorzaken en gevolgen van het feit dat meisjes minder vaak een heldenrol hebben in films dan jongens. Goed nieuws: dit keer mogen ze het scenario zelf schrijven!

Een cirkel van helden - 3de graad

Waarom spelen meisjes minder vaak een heldenrol in films dan jongens? Is er een verband tussen hoe meisjes getoond worden in films en hoe sterk ze zich voelen? Dat onderzoeken de leerlingen van de derde graad in deze les met behulp van de relatiecirkel.

Gepubliceerd op 31 maart 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

“Onderwijskwaliteit, welzijn leerlingen, welzijn leerkrachten: waarop focus je als school?”

Interview
21 februari 2024

Nele Verdonck van het Daltonatheneum Het Leerlabo in Westerlo neemt deel aan het Europese LIFE-project. Begeleid door Djapo staat ze stil bij de zin van het leven binnen en buiten de schoolpoorten. Want herbronnen is broodnodig. Zeker voor schoolmedewerkers, die zoveel bordjes in de lucht houden.

Ik trek het mij aan, en jij?

Tips
22 januari 2024

De wereld om ons heen schreeuwt om verandering. In het kader van de jaarlijkse campagne #Iktrekhetmijaan (voorheen Dikketruiendag) is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om in actie te komen voor een gezonder klimaat. Trek het je aan en motiveer je leerlingen met deze lessen en creatieve werkvormen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.