Ga verder naar de inhoud

Zet je duurzame bril op

Wist je dat duurzaamheid perfect aansluit bij veel thema's waarrond kleuterleerkrachten dagelijks werken? Van verkeer, familie en de wondere onderwaterwereld: in deze vorming leer je om deze thema's met een duurzame bril te bekijken. Je wordt daarbij geholpen door Gloob en Teo, twee beste vrienden die graag zorg dragen voor elkaar en de wereld rondom hen.

Samen op onderzoek

Na de verhalen is het tijd voor actie. Je leert werkvormen en lesmaterialen kennen waarmee je de verhalen van Gloob en Teo tot leven brengt. Interesse in outdoor education? Goed nieuws: veel van onze werkvormen en lesmaterialen kan je ook buiten het klaslokaal inzetten. Dus trek er gerust op uit!

Met kleuters werken rond duurzaamheid?

Focus op lange termijn

Wil je na afloop aan de slag met de werkvormen en lestips uit de vorming? Of zie je kansen om bepaalde inzichten of geleerde lessen ook in te zetten in je schoolbeleid? Tijdens een procesbegeleiding ondersteunen we jouw schoolteam om je doelstelling helder te krijgen en verandering in gang te zetten.

Pedagogische studiedag

Gebruik je het thema graag als rode draad voor je pedagogische studiedag? Fijn! We bekijken samen met jou hoe je de studiedag kan invullen en welke topics je aan bod kan laten komen. Neem contact met ons op.

Waarom samenwerken met Djapo?

Djapo ziet de school als een veilige oefenplaats waar kinderen en jongeren kunnen leren om bewuste keuzes te maken. We bekijken samen met leerkrachten en scholen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs en met studenten en docenten uit de lerarenopleiding hoe zij in de klas kunnen omgaan met maatschappelijke thema’s zoals racisme, armoede en klimaatverandering:

  • We ontwikkelen pedagogische kaders, lesmethodes en kant-en-klaar lesmateriaal.
  • We organiseren coaching, procesbegeleiding en vormingen.
  • We ondersteunen organisaties, bedrijven en overheden die een educatief aanbod voor scholen zoeken.


Daarnaast denken we mee na over het onderwijsbeleid en voeden we vanuit onze praktijkervaring de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO), wereldburgerschapseducatie en denkonderwijs. Die mix van theorie en praktijk geeft ons een unieke en verbindende stem binnen het onderwijsveld.

Meer info

Prijs?

  • € 450 voor leerkrachten, schoolteams en lerarenopleiding
  • € 600 voor derden

We hanteren een maximum van 25 deelnemers per vorming. De prijzen zijn exclusief vervoersonkosten en (voor derden) exclusief btw. Meer info vind je in onze verkoopsvoorwaarden.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer vormingen zoals deze

Vorming Creatief denken

Lager
Secundair
Lerarenopleiding
Vorming

Hoe help je leerlingen omgaan met maatschappelijke uitdagingen waarvoor geen pasklaar antwoord bestaat? Laat hen op school oefenen in creatief denken en stimuleer hen om nieuwe denkpistes te verkennen. Ontdek meer in deze vorming.

Traject op maat

Alle niveau's
Begeleiding

Wil je intensief getraind worden in een thema of vaardigheid die aansluit bij Djapo's expertise, maar vind je niet wat je zoekt in ons vaste begeleidingsaanbod? Dan is een traject op maat iets voor jou.

Jouw EDO-coach in de klas

Alle niveau's
Begeleiding

Kijk je ernaar uit om onze methodieken en materialen uit te testen, maar zou je daarbij graag wat persoonlijke begeleiding willen? Boek een coaching en sta steviger in je EDO-schoenen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik