Ga verder naar de inhoud

Zet je duurzame bril op

Wist je dat duurzaamheid perfect aansluit bij veel thema's waarrond kleuterleerkrachten dagelijks werken? Van verkeer, familie en de wondere onderwaterwereld: in deze vorming leer je om deze thema's met een duurzame bril te bekijken. Je wordt daarbij geholpen door Gloob en Teo, twee beste vrienden die graag zorg dragen voor elkaar en de wereld rondom hen.

Samen op onderzoek

Na de verhalen is het tijd voor actie. Je leert werkvormen en lesmaterialen kennen waarmee je de verhalen van Gloob en Teo tot leven brengt. Interesse in outdoor education? Goed nieuws: veel van onze werkvormen en lesmaterialen kan je ook buiten het klaslokaal inzetten. Dus trek er gerust op uit!

Met kleuters werken rond duurzaamheid?

Focus op lange termijn

Wil je na afloop aan de slag met de werkvormen en lestips uit de vorming? Of zie je kansen om bepaalde inzichten of geleerde lessen ook in te zetten in je schoolbeleid? Tijdens een procesbegeleiding ondersteunen we jouw schoolteam om je doelstelling helder te krijgen en verandering in gang te zetten.

Pedagogische studiedag

Gebruik je het thema graag als rode draad voor je pedagogische studiedag? Fijn! We bekijken samen met jou hoe je de studiedag kan invullen en welke topics je aan bod kan laten komen. Neem contact met ons op.

Waarom samenwerken met Djapo?

Djapo ziet de school als een veilige oefenplaats waar kinderen en jongeren kunnen leren om bewuste keuzes te maken. We bekijken samen met leerkrachten en scholen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs en met studenten en docenten uit de lerarenopleiding hoe zij in de klas kunnen omgaan met maatschappelijke thema’s zoals racisme, armoede en klimaatverandering:

  • We ontwikkelen pedagogische kaders, lesmethodes en kant-en-klaar lesmateriaal.
  • We organiseren coaching, procesbegeleiding en vormingen.
  • We ondersteunen organisaties, bedrijven en overheden die een educatief aanbod voor scholen zoeken.


Daarnaast denken we mee na over het onderwijsbeleid en voeden we vanuit onze praktijkervaring de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO), wereldburgerschapseducatie en denkonderwijs. Die mix van theorie en praktijk geeft ons een unieke en verbindende stem binnen het onderwijsveld.

Meer info

Prijs?

  • Ik organiseer graag een vorming voor mijn team (max. 25 deelnemers).
    • € 450 voor leerkrachten en schoolteams
    • € 600 voor derden

De prijzen zijn exclusief vervoersonkosten en (voor derden) exclusief btw. Meer info vind je in onze verkoopsvoorwaarden.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Naam

Meer vormingen zoals deze

Klasgesprekken over controversiële thema's

Lerarenopleiding
Vorming

Genderkwesties, fast fashion, migratie, de klimaatwijziging … Tal van controversiële onderwerpen weken bij leerlingen uitgesproken meningen en emoties los. Hoe maken student-leerkrachten ze bespreekbaar met respect voor de diverse perspectieven? Ze ontdekken het tijdens deze vorming.

Iene miene mutte

Kleuters
Vorming

Hoe ondersteun je je kleuters in samenwerken, andere standpunten verkennen en een eigen mening te vormen? Ontdek het tijdens een vorming of traject.

Hoe filosoferen met leerlingen?

Alle niveau's
Vorming

Wil je kinderen en jongeren leren omgaan met maatschappelijke uitdagingen, dan focus je als (toekomstige) leerkracht best niet alleen op kennisdeling. In deze vorming ontdek je hoe je leerlingen tijdens een filosofisch gesprek vaardig maakt in kritisch en zelfstandig denken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief