Ga verder naar de inhoud

Schrijf een nieuw verhaal met afval

Secundair
Lerarenopleiding
Les
Thema's: Afval

Met de lessen 'Ik zie wat jij niet ziet' van Fost Plus ontdekken leerlingen uit het secundair onderwijs dat je met afval ook positieve verhalen kan schrijven. De lessen zetten aan tot actiegericht denken, vergroten de betrokkenheid en wakkeren het creatief en kritisch denkvermogen van leerlingen aan.

Ontwikkeld door Djapo

Klaar voor actie

Het downloadbaar lespakket bestaat uit inhoudelijke en didactische achtergrondinformatie en concrete lesvoorbereidingen waarmee je zelfstandig aan de slag kan gaan. De lessen zijn afgestemd op de eindtermen (SO) en ontwikkelingsdoelen (BuSO en OKAN) en bevatten werkvormen, tips en inspiratie om samen met je leerlingen een actiegericht en betrokken project rond duurzaam omgaan met huishoudelijk verpakkingsafval op te zetten.

Collega's aan het woord

Benieuwd hoe je collega's ermee aan de slag gingen? Laat je inspireren door hun verhalen.

In opdracht van Fost Plus en met steun van het Vlaamse Gewest.

Meer methodieken zoals deze

Kapot Goed! Lesmateriaal bovenbouw voortgezet onderwijs

Secundair
Les

Ga met je leerlingen aan de slag rond het herstel van elektrische en elektronische apparaten met het gratis lesmateriaal van Djapo en Sharepair.

Make it work! For fourteen to eighteen year olds

Secundair
Les

Discover 'Make it work!' A teaching pack in collaboration with European project Sharepair that has been specially designed to inspire and sensitize pupils about the importance of repairing electrical and electronic devices.

Stemmen voor Vrede

Secundair
Les

Wat als jouw klas een nominatie kon insturen voor de Nobelprijs van de Vrede? Wie zou je nomineren en waarom? Het Vlaams Vredesinstituut en Djapo slaan de handen in elkaar en ontwikkelden een kant-en-klaar lespakket rond de Nobelprijs voor de Vrede dat leerlingen klaarstoomt om deze niet onbelangrijke beslissing te nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.