Ga verder naar de inhoud

Actua – Interessantste vraag (lager onderwijs)

Lager
Lerarenopleiding
Werkvorm

Wil je met je klas creatief denken over de actualiteit? Met deze creatieve denktechniek Interessantste vraag uit de Methode Creatief Denken leer je leerlingen om vragen te stellen bij een vraagstuk of probleem. Vragen helpen immers om het probleem helder of scherp te krijgen. Dat draagt bij om tot een idee of oplossing te komen.

Maak snel een account om alles te downloaden

Lesdoelen

De leerlingen verruimen hun blik op een onderwerp door zinvolle vragen te stellen.

Vaardigheden

  • Creatief denken
  • Denken zichtbaar maken

Actua – Interessantste vraag (lager onderwijs) gebruiken in jouw les?

Helemaal gratis!

Meer methodieken zoals deze

Wereldwaterdag

Lager
Lerarenopleiding
Les

Duik samen met je leerlingen van de 1ste graad de wereld van de waterfotografie in. Langzaam maar zeker ontvouwt er zich een mozaïek aan beelden van hoe mensen elders in de wereld water gebruiken. Zo ontdekken de leerlingen gelijkenissen en verschillen wereldwijd. En kijken ze met een frisse blik naar water.

Filmreconstructie

Secundair
Lerarenopleiding
Werkvorm

Werk je rond een bepaald thema in de klas? Pas dan eens de werkvorm Filmreconstructie toe om het thema op een andere manier te bekijken. Zo leren je leerlingen fantaseren en nadenken over het belang van een detail in relatie tot het geheel - en omgekeerd. En ontdekken ze dat alles relatief is.

Wat is een cadeau?

Lager
Lerarenopleiding
Les

Een verjaardag te vieren? Of iets anders? Bracht de Sint cadeaus in de klas? Of liggen ze onder de kerstboom? Zijn dit wel cadeaus? De leerlingen onderzoeken elkaars standpunt. Na een pittig rondje filosoferen denken ze misschien wel heel anders over wat een ‘cadeau’ nu precies is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief