Ga verder naar de inhoud

Trip Trap naar een modderdag

In de praktijk
7 april 2023

Wat als er op je speelplaats verschillende modderpoelen liggen waar kinderen maar al te graag in duiken? Laat je hen er vrijuit in spelen? Of sluit je die af, zodat ouders zich geen zorgen hoeven te maken over vuile kleren? De kleuterleerkrachten van GBS De Pluim uit Knokke kozen voor een gulden middenweg.

Met steun van de stad Knokke onderzochten de leerkrachten tijdens het traject ‘Trip Trap naar meer duurzaamheid’ hoe ze de kleuters konden laten werken rond duurzame thema’s. Toen het probleem van de modderpoelen ter sprake kwam, zag begeleider Karolien meteen kansen in Gloob en Teo’s modderactiviteiten. En ja hoor, de leerkrachten waren al snel geïnspireerd om een eigen Modderdag te organiseren: één dag per jaar waarop de kleuters zich zonder zorgen mogen vuil maken en voluit kunnen koken, verven en knutselen met modder. De andere dagen van het jaar worden de modderpoelen netjes afgesloten, zodat de ouders op beide oren kunnen slapen.

Foto's: © GBS De Pluim

Interesse in de vorming Trip Trap?

Gepubliceerd op 7 april 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Ik trek het mij aan, en jij?

Tips
22 januari 2024

De wereld om ons heen schreeuwt om verandering. In het kader van de jaarlijkse campagne #Iktrekhetmijaan (voorheen Dikketruiendag) is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om in actie te komen voor een gezonder klimaat. Trek het je aan en motiveer je leerlingen met deze lessen en creatieve werkvormen.

Kindergemeenteraad Erpe-Mere: jonge denkers blikken vooruit op de toekomst

In de praktijk
5 december 2023

Negentien enthousiaste kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar namen in november deel aan hun eerste zitting van de kindergemeenteraad van Erpe-Mere! Hoe denken zij over de toekomst van hun gemeente? Wat loopt er goed en wat kan er beter? Ze zochten het samen uit - onder begeleiding van Djapo.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.