Ga verder naar de inhoud

Met steun van de stad Knokke onderzochten de leerkrachten tijdens het traject ‘Trip Trap naar meer duurzaamheid’ hoe ze de kleuters konden laten werken rond duurzame thema’s. Toen het probleem van de modderpoelen ter sprake kwam, zag begeleider Karolien meteen kansen in Gloob en Teo’s modderactiviteiten. En ja hoor, de leerkrachten waren al snel geïnspireerd om een eigen Modderdag te organiseren: één dag per jaar waarop de kleuters zich zonder zorgen mogen vuil maken en voluit kunnen koken, verven en knutselen met modder. De andere dagen van het jaar worden de modderpoelen netjes afgesloten, zodat de ouders op beide oren kunnen slapen.

Foto's: © GBS De Pluim

Interesse in de vorming Trip Trap?

Gepubliceerd op 7 april 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

8 lessen vol bosplezier voor de Week van het Bos

Tips
25 september 2023

In oktober vieren we de pracht van onze bossen tijdens de Week van Het Bos! En jij kan samen met jouw klas meevieren met acht boeiende lessen, geschikt voor elke graad. Duik met ons in het mysterieuze rijk van de bossen en ontdek samen met je leerlingen hoe belangrijk onze bomen zijn.

‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik’?

Interview
11 september 2023

Naast kwalificatie en socialisatie is persoonsvorming een belangrijke functie van onderwijs. Toch blijft die zoektocht naar de eigen identiteit soms onderbelicht. Prof. dr. Katrien Van Poeck legt uit hoe Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) kansen biedt voor persoonsvorming in de klas.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik