Ga verder naar de inhoud

Tweede leven

Wist je dat een lege batterij nog boordevol grondstoffen zit? Die kunnen we gebruiken om bijvoorbeeld brillen, gieters, pannen of fietsonderdelen te maken. Precies daarom is het zo belangrijk dat we batterijen correct sorteren en recycleren.

Wil je je leerlingen hierover graag meer leren? Duik in het gratis lesaanbod van Bebat. Je leerlingen ontdekken niet alleen hoe batterijen werken en waarom ze gerecycleerd moeten worden. Ze worden ook gestimuleerd om kritisch en creatief na te denken, waardoor de bewustwording rond het thema groeit.

Interessant voor jouw klas?

Aussi en français? Bien sûr!

Leerkrachten die werken in Wallonië kunnen aan de slag met de Franse vertaling van de lessen.

In opdracht van Bebat

Meer methodieken zoals deze

Bestel nu PUNT #7: lager onderwijs

Lager
Lerarenopleiding
Klasmateriaal

Consuminderen, hergebruiken, ruilen, delen, weggeven en herstellen: laat je inspireren door de verhalen en tips uit PUNT #7!

Schoolpakket Systeemdenken

Kleuters
Lager
Les

Wil je op school meer aandacht geven aan systeemdenken? Goed plan! Dit schoolpakket zet leerkrachten uit het kleuter- en lager onderwijs alvast op weg.

Stemmen voor Vrede

Secundair
Les

Wat als jouw klas een nominatie kon insturen voor de Nobelprijs van de Vrede? Wie zou je nomineren en waarom? Het Vlaams Vredesinstituut en Djapo slaan de handen in elkaar en ontwikkelden een kant-en-klaar lespakket rond de Nobelprijs voor de Vrede dat leerlingen klaarstoomt om deze niet onbelangrijke beslissing te nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik