Ga verder naar de inhoud

Tweede leven

Wist je dat een lege batterij nog boordevol grondstoffen zit? Die kunnen we gebruiken om bijvoorbeeld brillen, gieters, pannen of fietsonderdelen te maken. Precies daarom is het zo belangrijk dat we batterijen correct sorteren en recycleren.

Wil je je leerlingen hierover graag meer leren? Duik in het gratis lesaanbod van Bebat. Je leerlingen ontdekken niet alleen hoe batterijen werken en waarom ze gerecycleerd moeten worden. Ze worden ook gestimuleerd om kritisch en creatief na te denken, waardoor de bewustwording rond het thema groeit.

Interessant voor jouw klas?

Aussi en français? Bien sûr!

Leerkrachten die werken in Wallonië kunnen aan de slag met de Franse vertaling van de lessen.

In opdracht van Bebat

Meer methodieken zoals deze

Make it work! For ten to twelve year olds

Lager
Les

Discover 'Make it work!' A teaching pack in collaboration with European project Sharepair that has been specially designed to inspire and sensitize pupils about the importance of repairing electrical and electronic devices.

Kinderrechtenwandeling Gent

Lager
Secundair
Lerarenopleiding
Les

Een begeleider loodst je langs bekende en verrassende plekken in Gent en maakt de kinderrechten concreet en bespreekbaar voor de kinderen en jongeren uit jouw klas.

Kapot Goed! Lesmateriaal bovenbouw voortgezet onderwijs

Secundair
Les

Ga met je leerlingen aan de slag rond het herstel van elektrische en elektronische apparaten met het gratis lesmateriaal van Djapo en Sharepair.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.