Ga verder naar de inhoud

Kleuter

Onze lessen Mei Plasticvrij voor kleuters worden even onder de redactionele loep gehouden. Gelukkig kan je wél meteen aan de slag met ons ander educatief materiaal rond afval.

Lager

Wat is dat eigenlijk, plasticsoep? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de plastic afvalberg kleiner wordt? Ontdek het in onze lessen voor de eerste, tweede en derde graad.

© Justin Hofman

Secundair

Duik met je leerlingen in de wereld van de plasticsoep en de prikkel hen om zelf oplossingen te bedenken.

Gepubliceerd op 31 maart 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Pleegzorg in de klas

Interview
23 april 2024

In augustus ’23 lanceerde Pleegzorg de campagne ‘Pleegzorg in de klas’. Het lessenpakket, ontwikkeld door Djapo, laat leerlingen lager onderwijs kennismaken met de verschillende facetten van pleegzorg. “Zo maken we pleegzorg niet alleen bekender. Kinderen leren ook met een brede en genuanceerde bril kijken naar het concept ‘gezin’”, vertelt Jan Brocatus, die het project vanuit Pleegzorg mee op touw zette.

Djapo wint publieksprijs 'Helden van de Democratie'

Nieuws
22 april 2024

Dit voorjaar ging Knack samen met Hannah Arendt Instituut, De Ambrassade, Socius en De Federatie op zoek naar organisaties die de democratie versterken. Tijdens het 'Facts to Act'-festival werden de winnaars bekend gemaakt: Beste Burger (Zuidpoort) won de juryprijs en Djapo won de publieksprijs! *trots*

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.