Ga verder naar de inhoud

Kleuter

Onze lessen Mei Plasticvrij voor kleuters worden even onder de redactionele loep gehouden. Gelukkig kan je wél meteen aan de slag met ons ander educatief materiaal rond afval.

Lager

Wat is dat eigenlijk, plasticsoep? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de plastic afvalberg kleiner wordt? Ontdek het in onze lessen voor de eerste, tweede en derde graad.

© Justin Hofman

Secundair

Duik met je leerlingen in de wereld van de plasticsoep en de prikkel hen om zelf oplossingen te bedenken.

Gepubliceerd op 31 maart 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

8 lessen vol bosplezier voor de Week van het Bos

Tips
25 september 2023

In oktober vieren we de pracht van onze bossen tijdens de Week van Het Bos! En jij kan samen met jouw klas meevieren met acht boeiende lessen, geschikt voor elke graad. Duik met ons in het mysterieuze rijk van de bossen en ontdek samen met je leerlingen hoe belangrijk onze bomen zijn.

‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik’?

Interview
11 september 2023

Naast kwalificatie en socialisatie is persoonsvorming een belangrijke functie van onderwijs. Toch blijft die zoektocht naar de eigen identiteit soms onderbelicht. Prof. dr. Katrien Van Poeck legt uit hoe Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) kansen biedt voor persoonsvorming in de klas.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik