Ga verder naar de inhoud

De luchtschoonmaak

Voor de jongste en oudste kleuters

Als er iets vuil is, dan maken we het terug schoon. Maar wat doe je als de lucht vuil is? Kan je lucht poetsen? Dat vragen Gloob en Teo zich af. Interessant speurwerk dient zich aan! Door vragen te stellen aan “knuffelexperts” leren de kleuters meer over luchtvervuiling.

Over zuivere lucht en bomen

Voor de jongste en oudste kleuters

Ben je in de weer rond het bos of de natuur in je klas? Ontdek hier wat je met de kleuters kan ontdekken rond het belang van bomen voor een zuivere, gezonde lucht! Lees het verhaal 'Last van vuile luchtjes' samen met Gloob & Teo.

Alarm! Smog!

Voor de eerste graad lager onderwijs

Alarm! Er hangt te veel smog in de lucht! In sommige steden of landen trekken mensen hiervoor een mondmasker aan. Samen met je leerlingen ga je smog maken en zoek je naar de oorzaken en de gevolgen van luchtvervuiling.

Geen vuiltje aan de lucht

Voor de eerste, tweede en derde graad lager onderwijs

Ugh, ugh, ugh! We zien het misschien niet, maar toch hangt er zo veel vuil in de lucht dat we er ziek van worden. In deze les stellen de leerlingen hun eigen waarnemingen in vraag.

Vuileluchtvangers

Voor de tweede en derde graad lager onderwijs

Vaak hoor je onheilspellende berichten over ‘fijn stof’ en hoe dit onze gezondheid beïnvloedt. In deze les nemen de leerlingen deze kwestie onder de loep. Jullie onderzoeken oorzaken en gevolgen van fijn stof.

Gepubliceerd op 2 oktober 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Schrijf je in voor LIFE

Nieuws
16 november 2023

Voor het Europese project LIFE zoekt Djapo 12 leerkrachten en schooldirectieleden die in 2024 even de pauzeknop willen indrukken. We komen regelmatig samen om ons te buigen over een vraag die de mens al eeuwen bezig houdt: wat maakt het leven écht de moeite waard? Lees meer.

Actualiteit in de klas: hoe peil je naar gevoelens en meningen?

Tips
25 oktober 2023

Het conflict tussen Israël en Hamas, de oorlog in Oekraïne … Wat doet zo’n nieuws met de jongeren in je klas? Hoe maak je hun gevoelens bespreekbaar? Hoe begeleid je het gesprek? En hoe maak je van je klas een omgeving waar leerlingen zich vrij kunnen uiten? Deze vijf werkvormen helpen je op weg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.