Ga verder naar de inhoud

De luchtschoonmaak

Voor de jongste en oudste kleuters

Als er iets vuil is, dan maken we het terug schoon. Maar wat doe je als de lucht vuil is? Kan je lucht poetsen? Dat vragen Gloob en Teo zich af. Interessant speurwerk dient zich aan! Door vragen te stellen aan “knuffelexperts” leren de kleuters meer over luchtvervuiling.

Over zuivere lucht en bomen

Voor de jongste en oudste kleuters

Ben je in de weer rond het bos of de natuur in je klas? Ontdek hier wat je met de kleuters kan ontdekken rond het belang van bomen voor een zuivere, gezonde lucht! Lees het verhaal 'Last van vuile luchtjes' samen met Gloob & Teo.

Alarm! Smog!

Voor de eerste graad lager onderwijs

Alarm! Er hangt te veel smog in de lucht! In sommige steden of landen trekken mensen hiervoor een mondmasker aan. Samen met je leerlingen ga je smog maken en zoek je naar de oorzaken en de gevolgen van luchtvervuiling.

Geen vuiltje aan de lucht

Voor de eerste, tweede en derde graad lager onderwijs

Ugh, ugh, ugh! We zien het misschien niet, maar toch hangt er zo veel vuil in de lucht dat we er ziek van worden. In deze les stellen de leerlingen hun eigen waarnemingen in vraag.

Vuileluchtvangers

Voor de tweede en derde graad lager onderwijs

Vaak hoor je onheilspellende berichten over ‘fijn stof’ en hoe dit onze gezondheid beïnvloedt. In deze les nemen de leerlingen deze kwestie onder de loep. Jullie onderzoeken oorzaken en gevolgen van fijn stof.

Gepubliceerd op 2 oktober 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

“Ja, jongeren zijn klaar voor de verkiezingen”

Bruispunt
14 mei 2024

Op 9 juni gaan meer dan 500.000 Vlaamse en Brusselse jongeren voor een eerste keer stemmen. Hoe kijken die jongeren – die soms nog op de schoolbanken zitten – naar die verkiezingen? We spraken met Julien De Wit en Hermelinde Hooft, respectievelijk auteur van Ge(e)neratie en projectcoördinator verkiezingen bij De Ambrassade.

Aan de slag met afval in de kindergemeenteraad

In de praktijk
30 april 2024

Een kindergemeenteraad die zelf het heft in handen neemt om in je stad of gemeente een positief verhaal te schrijven met afval? Laat je inspireren door het educatief aanbod ‘Ik zie wat jij niet ziet’ van Fost Plus en Djapo!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.