Ga verder naar de inhoud

De luchtschoonmaak

Voor de jongste en oudste kleuters

Als er iets vuil is, dan maken we het terug schoon. Maar wat doe je als de lucht vuil is? Kan je lucht poetsen? Dat vragen Gloob en Teo zich af. Interessant speurwerk dient zich aan! Door vragen te stellen aan “knuffelexperts” leren de kleuters meer over luchtvervuiling.

Over zuivere lucht en bomen

Voor de jongste en oudste kleuters

Ben je in de weer rond het bos of de natuur in je klas? Ontdek hier wat je met de kleuters kan ontdekken rond het belang van bomen voor een zuivere, gezonde lucht! Lees het verhaal 'Last van vuile luchtjes' samen met Gloob & Teo.

Alarm! Smog!

Voor de eerste graad lager onderwijs

Alarm! Er hangt te veel smog in de lucht! In sommige steden of landen trekken mensen hiervoor een mondmasker aan. Samen met je leerlingen ga je smog maken en zoek je naar de oorzaken en de gevolgen van luchtvervuiling.

Geen vuiltje aan de lucht

Voor de eerste, tweede en derde graad lager onderwijs

Ugh, ugh, ugh! We zien het misschien niet, maar toch hangt er zo veel vuil in de lucht dat we er ziek van worden. In deze les stellen de leerlingen hun eigen waarnemingen in vraag.

Vuileluchtvangers

Voor de tweede en derde graad lager onderwijs

Vaak hoor je onheilspellende berichten over ‘fijn stof’ en hoe dit onze gezondheid beïnvloedt. In deze les nemen de leerlingen deze kwestie onder de loep. Jullie onderzoeken oorzaken en gevolgen van fijn stof.

Gepubliceerd op 2 oktober 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Méér solidariteit, niet minder

Nieuws
14 november 2024

Bij de federale formatie liggen er plannen op tafel om te snoeien in de uitgaven voor internationale samenwerking. Maar wie bespaart op internationale samenwerking, bespaart ook op mensenrechten én op onze eigen economische en sociale veiligheid. Daarom kwam Djapo op 14 november mee op straat, samen met de hele sector van ontwikkelingssamenwerking.

Wie zorgt er voor onze leerkrachten en directies?

Interview
6 november 2024

Leerkrachtentekort, toegenomen planlast, gedemotiveerde leerlingen: leerkrachten en schooldirecties kijken op tegen een berg uitdagingen. En die berg blijkt soms té hoog. Hoe kunnen we beter zorg dragen voor de mensen die onze kinderen en jongeren mee helpen opgroeien? Djapo-medewerker An Yskout vertelt hoe het Europese project LIFE een antwoord kan bieden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief