Ga verder naar de inhoud

Leerplatform met vijf modules

Digital Destiny is een kennisplatform waar leerkrachten lager onderwijs zichzelf kunnen trainen als ze in de klas aan de slag willen gaan met maatschappelijke vraagstukken. Je vindt er een reeks leermiddelen en methoden die je kan inzetten voor leerlingen van 6 tot 12 jaar. We bieden zowel online als offline materiaal aan, zodat je een blended leeromgeving kan ontwikkelen.

Het leerplatform bestaat uit vijf modules. In elke module leer je een EDO-principe kennen aan de hand van tekst, video, reflectie-oefeningen, lesmaterialen en aanvullende informatie over het onderwerp.

“Sinds ik de werkvormen van de MOOC toepas, voelen mijn leerlingen zich meer betrokken.”

Marijke Van Roey
Leerkracht derde leerjaar Europese school van Mol

Training op school

Vind je Digital Destiny interessant, maar voel je de nood aan persoonlijke begeleiding? Iemand die jou en je collega's niet alleen introduceert in de EDO-principes, maar ook samen met jou bekijkt hoe je het online en offline lesmateriaal van Digital Destiny inzet voor de thema's waar jij vaak rond werkt?

Meer over Digital Destiny

Digital Destiny is het resultaat van een Europese samenwerking gefinancieerd door het Erasmus+ programma. De deelnemende partners waren:

  • België: Mediawijs en Djapo
  • Griekenland: University of Western Macedonia
  • Roemenië: Institutul Intercultural Timisoara
  • IJsland: North Consulting

Meer vormingen zoals deze

De kracht van digitaal

Lager
Secundair
Vorming

Djapo verzamelde digitale tools die je helpen om maatschappelijke thema's te integreren in je lessen. En we delen die graag met jou tijdens een vorming of traject.

Groei uit tot een Kinderrechtenschool

Lager
Begeleiding

Hoe werk je aan actief burgerschap in je klas of op school? Hoe creëer je een schoolcultuur die oproept tot respect, kritisch denken en solidariteit? Stap in het traject Kinderrechtenschool en leg de basis voor een sterke schoolcultuur.

Aan de slag met de SDG's

Lager
Secundair
Lerarenopleiding
Vorming

Wat zijn de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s precies? Waarom zijn ze voor (toekomstige) leerkrachten belangrijk? En hoe gebruiken ze de SDG's om hun lessen en projecten te verrijken? Dat ontdekken de deelnemers van deze vorming.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.