Ga verder naar de inhoud

Leerplatform met vijf modules

Digital Destiny is een kennisplatform waar leerkrachten lager onderwijs zichzelf kunnen trainen als ze in de klas aan de slag willen gaan met maatschappelijke vraagstukken. Je vindt er een reeks leermiddelen en methoden die je kan inzetten voor leerlingen van 6 tot 12 jaar. We bieden zowel online als offline materiaal aan, zodat je een blended leeromgeving kan ontwikkelen.

Het leerplatform bestaat uit vijf modules. In elke module leer je een EDO-principe kennen aan de hand van tekst, video, reflectie-oefeningen, lesmaterialen en aanvullende informatie over het onderwerp.

“Sinds ik de werkvormen van de MOOC toepas, voelen mijn leerlingen zich meer betrokken.”

Marijke Van Roey
Leerkracht derde leerjaar Europese school van Mol

Training op school

Vind je Digital Destiny interessant, maar voel je de nood aan persoonlijke begeleiding? Iemand die jou en je collega's niet alleen introduceert in de EDO-principes, maar ook samen met jou bekijkt hoe je het online en offline lesmateriaal van Digital Destiny inzet voor de thema's waar jij vaak rond werkt?

Meer over Digital Destiny

Digital Destiny is het resultaat van een Europese samenwerking gefinancieerd door het Erasmus+ programma. De deelnemende partners waren:

  • België: Mediawijs en Djapo
  • Griekenland: University of Western Macedonia
  • Roemenië: Institutul Intercultural Timisoara
  • IJsland: North Consulting

Meer vormingen zoals deze

Haal meer uit de actualiteit

Lager
Lerarenopleiding
Vorming (teamniveau)

De actualiteit reikt tal van maatschappelijke onderwerpen aan die je leerlingen triggeren. Hoe kan je er relevante en boeiende lessen bij ontwerpen? Je ontdekt het tijdens deze vorming.

Omgaan met moeilijke thema's in de klas

Lager
Secundair
Vorming (teamniveau)

Als leerkracht word je regelmatig geconfronteerd met onderwerpen die bij leerlingen uitgesproken meningen en emoties losweken. Hoe ga je daarmee om?

Verschillende vakken combineren? Goed idee!

Lager
Vorming (teamniveau)

Hoe boetseer je verschillende vakken tot één betekenisvol geheel? En hoe kunnen maatschappelijke onderwerpen er deel van uitmaken? Je leert het tijdens een vorming of traject ‘Verschillende vakken combineren’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief