Ga verder naar de inhoud

Masterclass: in verbinding met je leerlingen

Hoe creëer je een positief klas- en schoolklimaat?

Secundair
Vorming
Begeleiding

Wil je dat jouw klas een warme plek is waarin iedere leerling zich gezien én gehoord voelt? Een omgeving waar samenwerking wordt aangemoedigd en waar ook leerlingen met een minder luide stem zich vrij voelen om vragen te stellen en hun eigen mening te uiten? Schrijf je in voor het traject van Schools for Rights en bouw aan een positief klas- en schoolklimaat!

Ervaringen uitwisselen met collega's

Vanaf volgend schooljaar biedt het Partnerschap School for Rights een professionaliseringstraject aan voor leerkrachten secundair onderwijs, boordevol concrete tools en strategieën om een positief klas- en schoolklimaat te bevorderen. Samen gaan we op zoek naar manieren om een omgeving te creëren waarin iedere leerling zich gewaardeerd én veilig voelt, en waarin ze verder kunnen groeien als actieve wereldburgers.

Tijdens vier contactmomenten krijg je de kans om stil te staan bij jouw klaspraktijk en de band met je leerlingen. Je gaat ook actief aan de slag met nieuwe tips, werkvormen en inzichten en wisselt feedback en ervaringen uit met collega’s van andere scholen.

Wat mag je verwachten?

Data:

  • dinsdag 15 oktober 2024 (9u30-16u) - Een veilige start: op weg naar een positief klasklimaat
  • dinsdag 19 november 2024 (9u30-12u30) - Iedereen doet mee: leerlingenparticipatie
  • donderdag 13 februari 2025 (9u30-12u30) - Bouwen aan vertrouwen
  • maandag 5 mei 2025 (9u30-16u) - Samen veiligheid creëren: naar een schoolbrede aanpak

Locatie: ABC-huis in Brussel

Prijs: € 400. Breng je een collega mee? Dan betaal je € 600 per duo.

Meer info en inschrijven?

Meer vormingen zoals deze

Online training 'Digital Destiny'

Lager
Secundair
Vorming

Wil je in de klas werken rond maatschappelijke thema's, maar weet je nog niet precies hoe je die op een geïntegreerde manier aan bod kan brengen in je lespraktijk? Laat je inspireren door het gratis online trainingsmateriaal van Digital Destiny.

Aan de slag met de SDG's

Lager
Secundair
Lerarenopleiding
Vorming

Wat houdt duurzame ontwikkeling in? Wat zijn de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s precies en op welke manier kan je ze gebruiken als kapstok op je school en in je klas? Hoe gebruik je ze om je lessen en projecten te verrijken? Dat ontdek je in deze vorming. We bieden inspiratie en zetten je aan het denken met verschillende activerende werkvormen.

De kracht van digitaal

Lager
Secundair
Vorming

Djapo verzamelde digitale tools die je helpen om maatschappelijke thema's te integreren in je lessen. En we delen die graag met jou tijdens een vorming of traject.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief