Ga verder naar de inhoud

Jouw klankbord

De meeste leerkrachten staan alleen voor hun klas. Als je dan een nieuwe werkvorm wil uitproberen of een leerling stelt vragen waarop je het antwoord niet kent, dan is dat best spannend.

Daarom kan je bij Djapo een paar uur coaching boeken: voor, tijdens én na je les. Zo heb je een klankbord voor al je vragen rond onze werkvormen, lessen en methodieken.

Co-teaching: samen voor de klas

Onze begeleiders maken ook met plezier tijd voor een co-teachingmoment. We bereiden de les met jou voor, staan samen voor de klas en zitten daarna rond de tafel voor een nabespreking.

Zo leren we van elkaars ervaringen. Win-win!

Hoe maak je van EDO een succes?

Prof. dr. Katrien Van Poeck ziet drie belangrijke voorwaarden.

Waarom samenwerken met Djapo?

Djapo ziet de school als een veilige oefenplaats waar kinderen en jongeren kunnen leren om bewuste keuzes te maken. We bekijken samen met leerkrachten en scholen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs en met studenten en docenten uit de lerarenopleiding hoe zij in de klas kunnen omgaan met maatschappelijke thema’s zoals racisme, armoede en klimaatverandering:

  • We ontwikkelen pedagogische kaders, lesmethodes en kant-en-klaar lesmateriaal.
  • We organiseren coaching, procesbegeleiding en vormingen.
  • We ondersteunen organisaties, bedrijven en overheden die een educatief aanbod voor scholen zoeken.

Daarnaast denken we mee na over het onderwijsbeleid en voeden we vanuit onze praktijkervaring de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO), wereldburgerschapseducatie en denkonderwijs. Die mix van theorie en praktijk geeft ons een unieke en verbindende stem binnen het onderwijsveld.

Meer info

Prijs?

Offerte op maat.

We nodigen je eerst uit voor een (online) kennismakingsgesprek. Op basis van je vraag en noden bepalen we dan samen hoeveel coachingsuren we inplannen.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer vormingen zoals deze

Omgaan met moeilijke thema's in de klas

Lager
Secundair
Vorming

Van pestgedrag en uitsluiting tot de energiecrisis en het klimaat: als leerkracht word je regelmatig geconfronteerd met onderwerpen die bij leerlingen uitgesproken meningen en emoties losweken. Hoe ga je daarmee om?

Ben jij de volgende School For Rights?

Secundair
Begeleiding

Wil je een schoolcultuur uitbouwen waarin respect, kritisch denken en solidariteit centraal staan? Wil je werken aan actief burgerschap in je klas of op school Schrijf je dan in voor het traject School For Rights!

Klasgesprekken over controversiële thema's

Lerarenopleiding
Vorming

Genderkwesties, fast fashion, migratie, de klimaatwijziging … Tal van controversiële onderwerpen weken bij leerlingen uitgesproken meningen en emoties los. Hoe maken student-leerkrachten ze bespreekbaar met respect voor de diverse perspectieven? Ze ontdekken het tijdens deze vorming.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik