Ga verder naar de inhoud

Jouw klankbord

De meeste leerkrachten staan alleen voor hun klas. Als je dan een nieuwe werkvorm wil uitproberen of een leerling stelt vragen waarop je het antwoord niet kent, dan is dat best spannend.

Daarom kan je bij Djapo een paar uur coaching boeken: voor, tijdens én na je les. Zo heb je een klankbord voor al je vragen rond onze werkvormen, lessen en methodieken.

Co-teaching: samen voor de klas

Onze begeleiders maken ook met plezier tijd voor een co-teachingmoment. We bereiden de les met jou voor, staan samen voor de klas en zitten daarna rond de tafel voor een nabespreking.

Zo leren we van elkaars ervaringen. Win-win!

Hoe maak je van EDO een succes?

Prof. dr. Katrien Van Poeck ziet drie belangrijke voorwaarden.

Waarom samenwerken met Djapo?

Djapo ziet de school als een veilige oefenplaats waar kinderen en jongeren kunnen leren om bewuste keuzes te maken. We bekijken samen met leerkrachten en scholen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs en met studenten en docenten uit de lerarenopleiding hoe zij in de klas kunnen omgaan met maatschappelijke thema’s zoals racisme, armoede en klimaatverandering:

  • We ontwikkelen pedagogische kaders, lesmethodes en kant-en-klaar lesmateriaal.
  • We organiseren coaching, procesbegeleiding en vormingen.
  • We ondersteunen organisaties, bedrijven en overheden die een educatief aanbod voor scholen zoeken.

Daarnaast denken we mee na over het onderwijsbeleid en voeden we vanuit onze praktijkervaring de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO), wereldburgerschapseducatie en denkonderwijs. Die mix van theorie en praktijk geeft ons een unieke en verbindende stem binnen het onderwijsveld.

Meer info

Prijs?

Offerte op maat.

We nodigen je eerst uit voor een (online) kennismakingsgesprek. Op basis van je vraag en noden bepalen we dan samen hoeveel coachingsuren we inplannen.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Naam

Meer vormingen zoals deze

Procesbegeleiding voor scholen

Kleuters
Lager
Secundair
Begeleiding

De SDG’s verankeren in je schoolwerking. Meer outdoor education. De digisprong. Soms voel je als school de nood aan verandering, maar weet je niet waar te beginnen! Kom dan gerust aankloppen bij Djapo.

Groei uit tot een Kinderrechtenschool

Lager
Begeleiding

Hoe werk je aan actief burgerschap in je klas of op school? Hoe creëer je een schoolcultuur die oproept tot respect, kritisch denken en solidariteit? Stap in het traject Kinderrechtenschool en leg de basis voor een sterke schoolcultuur.

Ondersteuning bachelorproef of stage

Lerarenopleiding
Begeleiding

Heb je voor jouw bachelorproef een onderwerp gekozen dat te maken heeft met Educatie voor Duurzame Ontwikkeling en heb je nood aan feedback? Ben je zoekende hoe een maatschappelijk vraagstuk vorm kan krijgen in een klas? Ga in gesprek met een Djapo-medewerker.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief