Ga verder naar de inhoud

Wist je dat van al het voedsel dat gekweekt en geproduceerd wordt ergens onderweg zo’n 30% verloren gaat? En wist je dat er bij cateringservice op scholen elke dag gemiddeld 180 gram eetbaar voedsel per leerling in de vuilnisbak belandt?

Dat kan beter! Zet de stap naar minder voedselverlies op school en ga aan de slag met Kostbare Kost, educatieve pakketten voor kleuteronderwijs, lager en secundair onderwijs. Naast achtergrondinformatie krijg je inspirerende voorbeelden uit de praktijk en concrete acties om met de leerlingen, het schoolteam én de schoolomgeving aan de slag te gaan.

Klaar voor actie?

In opdracht van MOS

Meer methodieken zoals deze

Praktijkgids systeemdenken voor wereldburgerschapseducatie

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Les

Benieuwd hoe je systeemdenken toepast in je dagelijkse lessen voor kleuter- of lager onderwijs? In de praktijkgids Systeemdenken voor Wereldburgerschapseducatie vind je alle info mooi gebundeld. Van een heldere theoretische blik tot een didactische werkkoffer vol kant-en-klare lessen en werkvormen.

L'école comme espace de pratique

Alle niveau's
Theorie

Comment l’Education au Développement Durable contribue-t-elle à la qualité de l’enseignement ?

Poster 'Gelukkig 2030'

Alle niveau's
Klasmateriaal

Geef de SDG's een zichtbare plek op school.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik