Ga verder naar de inhoud

Wist je dat van al het voedsel dat gekweekt en geproduceerd wordt ergens onderweg zo’n 30% verloren gaat? En wist je dat er bij cateringservice op scholen elke dag gemiddeld 180 gram eetbaar voedsel per leerling in de vuilnisbak belandt?

Dat kan beter! Zet de stap naar minder voedselverlies op school en ga aan de slag met Kostbare Kost, educatieve pakketten voor kleuteronderwijs, lager en secundair onderwijs. Naast achtergrondinformatie krijg je inspirerende voorbeelden uit de praktijk en concrete acties om met de leerlingen, het schoolteam én de schoolomgeving aan de slag te gaan.

Klaar voor actie?

In opdracht van MOS

Meer methodieken zoals deze

Prentenboek 'Bloem'

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Verhaal (+ les)

Teo krijgt een bloem van Gloob. Maar de volgende ochtend lijkt Bloem erg ziek. Hoe kunnen Gloob en Teo haar weer beter maken?

Goed eten in de supermarkt

Secundair
Lerarenopleiding
Les

Ga met je leerlingen aan de slag rond duurzame en gezonde voedingskeuzes in de supermarkt met het gratis lesmateriaal van Djapo en Rikolto.

Bestel je blinde wereldkaart

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Ander educatief materiaal

Vraag een gratis exemplaar en ga met je leerlingen op reis door de wereld.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief