Gouden Weken
De Gouden Weken zijn intussen een gekend begrip in de onderwijswereld. Heel wat leerkrachten maken werk van goede klasafspraken en een fijn klasklimaat. Nog op zoek naar tips?
De schoolstart is altijd ontzettend druk. Daarom leek het ons fijn om je wat opzoekwerk te besparen en al een selectie lesideeën voor dit najaar te verzamelen. Lees je mee?
De Gouden Weken zijn intussen een gekend begrip in de onderwijswereld. Heel wat leerkrachten maken werk van goede klasafspraken en een fijn klasklimaat. Nog op zoek naar tips?
Klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen? Maak je leerlingen bewust van de stem die ze kunnen laten horen. In deze les onderzoeken en brainstormen de leerlingen van de tweede en derde graad over ideeën voor een kindvriendelijke gemeente.
Wil je je leerlingen kleuter- of lager onderwijs op een laagdrempelige manier laten kennismaken met eerlijke handel? Met deze lessen prikkel je de nieuwsgierigheid en kritische geest van je klas!
Wat een heerlijke tijd! De lucht wordt wat frisser, de bladeren dwarrelen langzaam van de bomen ... Een ideaal moment om met je klas de pracht van onze bossen te ontdekken! Ga aan de slag met deze acht boeiende lessen voor kleuter- en lager onderwijs en ontdek samen met je leerlingen hoe belangrijk onze bomen zijn.
Halloween en duurzaamheid: een ongewone combinatie? Niet als je aan de slag gaat met deze lessen. Maak een wandeling in het bos of duik in je kleerkast en maak Halloween een klein tintje groener.
Wil je je leerlingen laten kennismaken met hun rechten als kind? Met onze lessen zet je hen niet alleen aan het denken, je maakt ook de tongen los en plant een zaadje voor een constructief klasgesprek.
Op zoek naar lessen die de feestdagen nieuw leven inblazen? Ga oud speelgoed herstellen met Gloob en Teo of laat je leerlingen lager onderwijs filosoferen over de vraag 'Wat is een cadeau?'. Interessante en warme klasgesprekken gegarandeerd!
Hoe kunnen theater en expressie als motor werken voor maatschappelijke verandering? Samen met PETA (Philippines Educational Theater Association) en onze partner KIYO duiken we in de wereld van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) via kunst, theater en expressie. Het project belooft een spannende kruisbestuiving te worden tussen theorie en praktijk.
Onderwijs is een essentiële factor om wereldburgerschap te stimuleren. Alleen is het niet altijd makkelijk om daarbij ook leerkrachten uit het buitengewoon onderwijs te bereiken. Daarom startten we in 2024 met Buitengewone wereldburgers: een pilootproject waarbij we in West-Vlaanderen een draagvlak willen creëren bij leerkrachten buitengewoon lager onderwijs om aan de slag te gaan met Wereldburgerschapseducatie.