Ga verder naar de inhoud

Kennismaken met 'Kapot Goed!' - Secundair Onderwijs

Webinar bij het lespakket 'Kapot Goed!'

Secundair
Vorming

Hoe kan je jongeren bewust maken van het belang van het herstel van elektrische en elektronische apparaten? Djapo en Europees project Sharepair probeerden een antwoord te geven op deze vraag met het lespakket 'Kapot Goed!'.

Tijdens dit webinar maak je kennis met het lespakket en overlopen we enkele werkvormen. Zo kan jij binnenkort aan de slag in jouw klas!

Webinar gemist?

Geen nood, je kan onze webinars opnieuw bekijken.

Aan de slag met 'Kapot Goed!'

Heb je het lespakket al kunnen ontdekken? Het bevat zowel algemene achtergrondinformatie als concrete lessen die leerlingen kritisch en probleemoplossend doen denken. Je werkt bovendien aan concrete onderzoeks- en actiecompetenties. Zo ga je met je leerlingen in dialoog rond circulaire economie en herstel van elektrische en elektronische apparaten.

Meer vormingen zoals deze

Webinar: Zet je gemeente op punt

Alle niveau's
Vorming

Werk maken van een duurzame gemeente doe je niet alleen. Ook scholen vormen een belangrijke partner. Wat kan je als ambtenaar doen om scholen te betrekken en te ondersteunen? Ontdek het in dit webinar.

Webinar: Alles wat je zegt ben je zelf!

Lager
Secundair
Vorming

Hoe ga je als leerkracht om met verschillende standpunten, waarden, overtuigingen die naar boven komen in de klas? Verken welke begeleidershouding bijdraagt tot een open gesprek rond complexe thema’s en welke werkvormen je hierbij kunnen ondersteunen.

Webinar: hoe peil je naar meningen en gevoelens in je klas?

Lager
Secundair
Vorming

Klimaatopwarming! Pandemie! Globalisering! De actualiteit confronteert je leerlingen met een hele hoop duurzaamheidsvraagstukken. Hoe kan je als leerkracht die meningen en gevoelens bevragen? Je verkent het in dit webinar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.