Ga verder naar de inhoud

Geen nieuws, goed nieuws?

Webinar voor leerkrachten en student-leerkrachten lager onderwijs

Lager
Lerarenopleiding
Vorming

De actualiteit komt je klas op zoveel manieren binnen. Kijk je regelmatig Karrewiet of vertellen kinderen over het ‘nieuws’? Vingen ze iets op aan de ontbijttafel? Of stellen kinderen een artikel voor dat hen aangreep? Grijp de actualiteit aan als rijke leercontext!

In dit webinar maak je kennis met verschillende, activerende werkvormen die je actualessen verrijken. Zo kan je samen met je kinderen de loep leggen op het nieuws en verbanden onderzoeken. Als dat geen goed nieuws is!

Webinar gemist?

Geen nood, je kan onze webinars opnieuw bekijken.

Ga zelf aan de slag

Bekeek je het webinar en wil je aan de slag met het vernoemde lesmateriaal? We zetten ze voor jou op een rijtje:

Meer vormingen zoals deze

Webinar: hoe peil je naar meningen en gevoelens in je klas?

Lager
Secundair
Vorming

Klimaatopwarming! Pandemie! Globalisering! De actualiteit confronteert je leerlingen met een hele hoop duurzaamheidsvraagstukken. Hoe kan je als leerkracht die meningen en gevoelens bevragen? Je verkent het in dit webinar.

Online vorming: Een mond vol tanden

Secundair
Lerarenopleiding
Vorming

Conflict, oorlog, klimaatcrisis ... je leerlingen krijgen met heel wat moeilijke thema's te maken. Hoe ga jij hier als leerkracht mee om? Hoe ga je om met sterke emoties of uiteenlopende meningen? Deze online vorming 'Een mond vol tanden' reikt jou enkele tools en handvatten aan om gesprekken rond complexe thema's in goede banen te leiden.

Webinar: Zet je gemeente op punt

Alle niveau's
Vorming

Werk maken van een duurzame gemeente doe je niet alleen. Ook scholen vormen een belangrijke partner. Wat kan je als ambtenaar doen om scholen te betrekken en te ondersteunen? Ontdek het in dit webinar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.