Ga verder naar de inhoud

Te koud om te spelen (Gloob en Teo)

Met het verhaal 'Zo koud'

Kleuters
Lerarenopleiding
Les
Verhaal

Het is winter. Dan is het weer wel eens koud en guur. Soms hebben we het zelfs te koud om te spelen! Geen nood, Gloob en Teo trekken wel aan onze mouw.
Ga op zoek naar de beste, leukste, warmste manier om de kou uit je lijf te verdrijven en zorg er zo voor dat die verwarming een graad of twee lager kan. Goed voor je lichaam en goed voor de natuur. Toch, Gloob en Teo?
Tijdens deze klasactiviteit stimuleren we kinderen om na te denken over manieren om het warm te krijgen. Dat kan op heel veel manieren, zonder dat er elektriciteit, gas of mazout nodig is.

Maak snel een account om alles te downloaden

Lesdoelen

  • De kinderen onderzoeken ideeën om het warm te krijgen.

Vaardigheden

  • Actiegericht denken
  • Argumenten geven
  • Filosoferen
  • Oplossingsgericht denken

Eindtermen

Kleuters

Nederlands

NL 1.5 De kleuters kunnen een beluisterd verhaal, bestemd voor hun leeftijdsgroep, begrijpen.

NL 2.2 De kleuters kunnen spreken over ervaringen of gebeurtenissen uit de eigen omgeving of over wat ze van anderen vernamen.

Wetenschappen en techniek

WT 1.1 De kleuters kunnen verschillen onderscheiden in geluid, geur, kleur, smaak en voelen.

WT 1.8 De kleuters kunnen verschillende weersomstandigheden waarnemen, vergelijken en benoemen en voorbeelden geven van de gevolgen voor zichzelf.

WT 1.10 De kleuters kunnen in concrete situaties gedragingen herkennen die bevorderlijk of schadelijk zijn voor hun gezondheid.

Te koud om te spelen (Gloob en Teo) gebruiken in jouw les?

Helemaal gratis!

Meer methodieken zoals deze

Actua: Parapluutje parasolletje - #iktrekhetmijaan

Lager
Lerarenopleiding
Werkvorm

We zullen steeds vaker hittegolven meemaken. Maar hoe komt dat? En wat zijn mogelijke gevolgen? Breng de complexe realiteit van de situatie in kaart met behulp van de werkvorm Parapluutje Parasolletje.

Actua: Dobbel een voorbeeld

Lager
Lerarenopleiding
Werkvorm

Tijdens een klasgesprek vinden leerlingen het niet altijd makkelijk om hun eigen mening te uiten. Met de werkvorm Dobbel een voorbeeld help je hen op weg: ze dobbelen een stelling, vormen een standpunt en onderbouwen dit met een voorbeeld of tegenvoorbeeld.

Actua: Argumentenweb

Lager
Lerarenopleiding
Werkvorm

Stel: je wil in de klas een gesprek op gang trekken over een actueel onderwerp. Hoe ondersteun je je leerlingen dan om hun standpunten kracht bij te zetten met sterke argumenten? De werkvorm Argumentenweb helpt jullie op weg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.