Ga verder naar de inhoud

Van input bij het opstellen van een klimaatplan, naar scholen actief betrekken bij het nadenken over een zwerfvuilactie of inspirerende werkvormen voor de kindergemeenteraad … Er zijn heel wat manieren waarop gemeenten kunnen bijdragen tot kwaliteitsvol onderwijs en zo ruimte bieden om kinderen en jongeren zelf bewuste keuzes te leren maken voor een duurzame samenleving.

Tijdens dit webinar kijken we over het muurtje bij andere gemeenten en verkennen we hoe zij een ondersteunende rol opnemen in het werken rond duurzaamheid op school.

Webinar gemist?

Geen nood, je kan onze webinars opnieuw bekijken.

Gluren bij de buren ...

Bekijk hier enkele projecten die in het webinar aan bod kwamen: 

Meer vormingen zoals deze

Webinar: Hoe pak je afval op school aan?

Secundair
Vorming

Heel wat secundaire scholen worstelen met de vraag: hoe kunnen we een duurzame aanpak rond afval op school uitwerken? En hoe motiveer je leerlingen en medewerkers om je afvalbeleid mee uit te dragen? Tijdens dit gratis webinar krijg je enkele handvaten om met die uitdagingen aan de slag te gaan.

Webinar: Hoe gekozen? Methodieken om keuzes te maken

Secundair
Lerarenopleiding
Vorming

Tijdens dit webinar voor (student-)leerkrachten secundair onderwijs ontdek je hoe je leerlingen kan helpen om keuzes te maken. Van een onderwerp voor een klasgesprek tot een actie die jullie op poten willen zetten: keuzes maken zit overal. Kijk je mee?

Webinar: Zwerfvuil, hoepel op!

Lager
Vorming

Trek je binnenkort met de klas op pad om zwerfvuil te rapen en de straten mooi te maken? Zoek je inspirerende lestips om rond dit thema te werken? Tijdens dit webinar serveren we jou werkvormen en tips om van deze actie meer dan een leuk uitje te maken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.