Ga verder naar de inhoud

Emoties rond conflict bespreekbaar maken bij jongeren

Webinar voor leerkrachten en student-leerkrachten secundair onderwijs

Secundair
Lerarenopleiding
Vorming

Het conflict tussen Israël en Hamas, de oorlog in Oekraïne, terrorisme in Brussel … De laatste tijd zijn deze onderwerpen niet meer uit het nieuws en onze hoofden weg te denken. Ook jongeren zitten met heel wat vragen, emoties en krijgen te maken met een gevoel van machteloosheid.​​​​​​ In dit webinar overlopen we enkele werkvormen die jou ondersteunen om gevoelens en meningen bespreekbaar te maken in de klas.

Webinar gemist?

Geen nood, je kan onze webinars opnieuw bekijken.

Aan de slag!

Wil je graag met het vernoemde materiaal aan de slag in jouw klas? Deze links helpen je op weg:

Meer vormingen zoals deze

Webinar: Alles wat je zegt ben je zelf!

Lager
Secundair
Vorming

Hoe ga je als leerkracht om met verschillende standpunten, waarden, overtuigingen die naar boven komen in de klas? Verken welke begeleidershouding bijdraagt tot een open gesprek rond complexe thema’s en welke werkvormen je hierbij kunnen ondersteunen.

Online vorming: Een mond vol tanden

Secundair
Lerarenopleiding
Vorming

Conflict, oorlog, klimaatcrisis ... je leerlingen krijgen met heel wat moeilijke thema's te maken. Hoe ga jij hier als leerkracht mee om? Hoe ga je om met sterke emoties of uiteenlopende meningen? Deze online vorming 'Een mond vol tanden' reikt jou enkele tools en handvatten aan om gesprekken rond complexe thema's in goede banen te leiden.

Webinar: hoe peil je naar meningen en gevoelens in je klas?

Lager
Secundair
Vorming

Klimaatopwarming! Pandemie! Globalisering! De actualiteit confronteert je leerlingen met een hele hoop duurzaamheidsvraagstukken. Hoe kan je als leerkracht die meningen en gevoelens bevragen? Je verkent het in dit webinar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.