Kwartiertje quality-time in de klas
Lees elke week een verhaaltje voor van Gloob en Teo en maak daarna tijd voor een klasgesprek. Het verhalenboek sluit perfect aan bij verschillende klasthema's zoals voeding, vervoer, techniek en het bos.
Knuffelen tot je het warm krijgt, wc-bloempotten voor meer bio-diversiteit ... Gloob en Teo hebben de beste ideeën voor een gezonde planeet. Lees de verhalen voor in de klas en ga daarna samen met je leerlingen nieuwe uitvindingen bedenken.
Lees elke week een verhaaltje voor van Gloob en Teo en maak daarna tijd voor een klasgesprek. Het verhalenboek sluit perfect aan bij verschillende klasthema's zoals voeding, vervoer, techniek en het bos.
"Elke week las ik een verhaaltje voor in de klas. Na elk verhaal ontstond er spontaan een gesprek tussen de kinderen. Over zorgen voor elkaar, zorgen voor de natuur ... Mooi om te zien!"
Wist je dat er ook handpoppen zijn van Gloob en Teo? Volledig fair trade en gemaakt van 100% duurzaam katoen.
Geef de poppen een mooi plekje in je klas en prikkel je leerlingen om na te denken over mondiale thema's.
Wat als er op je speelplaats verschillende modderpoelen liggen waar kinderen maar al te graag in duiken? Sluit je die modderpoelen af of maak je er speelterrein van? De kleuterleerkrachten van GBS De Pluim uit Knokke kozen voor een gulden middenweg.
Gloob en Teo zetten je kleuters graag aan het denken. Over eerlijke handel, gezonde lucht en zorg dragen voor je vrienden, bijvoorbeeld.
Hoe ondersteun je je kleuters in samenwerken, andere standpunten verkennen en een eigen mening te vormen? Ontdek het tijdens een vorming of traject.
Soms vinden kleuters het moeilijk om hun gedachten onder woorden te brengen, bijvoorbeeld omdat ze niet over de juiste woordenschat beschikken. Hoe help je hen dan uitleggen wat ze bedoelen? Ontdek het tijdens een vorming of traject.
Dit verhalenboek kwam tot stand met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant en de Nationale Loterij.
Graag meer info over de betaal- en leveringsmogelijkheden? Lees onze verkoopsvoorwaarden.
Ga in de klas aan de slag rond dierenwelzijn met de lessen van Oog in oog van Dierenwelzijn Vlaanderen! De leerlingen worden zich bewust van het belang van dierenwelzijn en van de verantwoordelijkheid die ze zelf kunnen opnemen in hun omgang met dieren.
Hoe meet je het voedselverlies op school? Kan de refterindeling zorgen voor minder voedselverspilling? Wat vang je aan met kliekjes? Zoek het uit met Kostbare Kost, lesmateriaal ontwikkeld door MOS en Djapo!
Denk samen met je leerlingen uit het lager of secundair onderwijs na over veilig en duurzaam gebruik van batterijen en over het belang van het sorteer- en recyclageproces.