Ga verder naar de inhoud

In de stemming voor verkiezingen

Lager
Secundair
Lerarenopleiding
Les

Hoe belangrijk is inspraak? Tijdens deze les voor de derde graad lager onderwijs en de eerste graad secundair onderwijs ervaren de leerlingen hoe het voelt als je niet mag stemmen. Ze onderzoeken in welke mate kenmerken van de democratie hier en in andere landen al dan niet worden gerespecteerd. Tot slot reflecteren ze over hoe belangrijk ze de verkiezingen vinden.

Maak snel een account om alles te downloaden

Lesdoelen

  • De leerlingen onderzoeken in welke mate de kenmerken van een democratie worden gerespecteerd in bepaalde landen en/of actuele, politieke gebeurtenissen.
  • De leerlingen geven hun standpunt over het belang van verkiezingen.

Vaardigheden

  • Argumenten geven
  • Kennis opbouwen
  • Kritisch denken
  • Reflecteren

Eindtermen

Lager

Secundair

In de stemming voor verkiezingen gebruiken in jouw les?

Helemaal gratis!

Meer methodieken zoals deze

Bee&bee voor de bij

Lager
Lerarenopleiding
Les

Bijen en hommels bestuiven tal van gewassen, waardoor wij kunnen genieten van lekker eten. Maar de bij is bedreigd! Wat er aan de hand is, onderzoeken de kinderen uit de 2de en 3de graad in deze les. Bestuif elkaar met goede ideeën voor een veilige en gezonde B&B voor de bijen.

Winkelen in het bos

Lager
Lerarenopleiding
Les

Wat als je kon winkelen in het bos? Of wat als bomen een sterk wifisignaal zouden uitzenden? Wat als er enkel nog maar bossen waren in ons land? Prikkel het denken van de leerlingen door stil te staan bij de voor- en nadelen van uitdagende situaties. Een ideale les voor de Week van het Bos.

Actua: Parapluutje parasolletje - Waterverspilling

Lager
Lerarenopleiding
Werkvorm

Waarom springen we best zuinig om met water? Wat gebeurt er als we toch water verspillen? Je leerlingen onderzoeken het thema 'waterverspilling' met de werkvorm Parapluutje parasolletje en denken na over oorzaken en mogelijke gevolgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.