Ga verder naar de inhoud

Samenwerken met Djapo

Decennialang is Djapo voorloper in het begeleiden van organisaties, scholen en overheden naar een duurzame toekomst. Sinds 2015 vormen de SDG’s een leidraad die we veelvuldig inzetten en dus erg goed kennen. Wil je er zelf mee aan de slag? Als externe expert maken we jou en je collega’s wegwijs in de SDG’s. We onderzoeken samen welke SDG’s voor jouw organisatie belangrijk zijn. En helpen jouw strategische doelstellingen vertalen naar concrete acties waar jullie als één team achter staan. Dé basis om structureel positieve impact te genereren.

Hoe gaan we te werk?

 1. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en peilen we naar jouw noden, ambities en welke medewerkers best nauw betrokken zijn bij de opstart van het SDG-traject.

 2. Op basis daarvan werkt Djapo een voorstel uit dat rekening houdt met je budget en mogelijkheden. Dat wordt besproken en, indien nodig, aangepast. Zo bekomen we een aanpak waar iedereen zich in vindt.

 3. Afhankelijk van de afgesproken aanpak bevat het traject de volgende elementen:
  1. infosessie(s) over de SDG’s en hoe je ze kan inzetten binnen je organisatie;
  2. co-creatieve sessies waarin we je kernactiviteiten analyseren en aftoetsen aan de SDG’s;
  3. co-creatieve sessies waarin we onderzoeken welke SDG’s voor jouw organisatie, je medewerkers en je stakeholders van tel zijn en waarin we groeikansen detecteren;
  4. sessies die inspelen op andere behoeftes.
 4. Ten slotte maken we tijd voor een eindevaluatie. We bespreken de samenwerking en zorgen ervoor dat jullie vol zelfvertrouwen verder aan de slag kunnen.

Waarom in zee gaan met Djapo?

50+ jaar ervaring

We hebben een uitgebreide ervaring in trajecten en procesbegeleiding, zowel in het onderwijs als in organisaties en overheden.

Thuis in de SDG's

Sinds hun introductie zetten we de SDG’s voortdurend in bij begeleidingen waardoor we kunnen bogen op een ruime expertise.

Methodologisch onderbouwd

Met beproefde methodieken analyseren we je huidige organisatie, stellen we vastgeroeste ideeën in vraag en bedenken we alternatieven.

Van A tot Z ontzorgd

We zijn gepokt en gemazeld in projectmanagement en procesbegeleiding, en ontzorgen je doorheen de hele samenwerking.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief