Ga verder naar de inhoud

Het uitgangspunt?

Stad Mechelen ziet kinderen en jongeren als expert van hun leefwereld en wil hen dan ook actief consulteren over beleidstopics die hen aanbelangen. Niet alleen de Jeugddienst, maar ook de collega's van onder andere flankerend onderwijsbeleid, openbare ruimte en citymarketing, communicatie & toerisme worden mee aan de tekentafel gezet. Zo wil de stad verder gaan dan de traditionele participatiemomenten rond bijvoorbeeld de inrichting van een speeltuin. De stem van kinderen en jongeren is in verschillende domeinen relevant.

Work in progress

De voorbije weken werkten we samen met de medewerkers aan een driver statement: een gedragen visie over wat de stad nu al doet rond kinder- en jongerenparticipatie, wat er nog ontbreekt en waaraan de stad nog nood heeft. We droomden ook over een ideale situatie waar we naartoe willen werken. De komende maanden zetten we concrete stappen om die droom te verwezenlijken.

Blijf je graag op de hoogte? Hou onze website dan in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Gepubliceerd op 28 maart 2024

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Pleegzorg in de klas

Interview
23 april 2024

In augustus ’23 lanceerde Pleegzorg de campagne ‘Pleegzorg in de klas’. Het lessenpakket, ontwikkeld door Djapo, laat leerlingen lager onderwijs kennismaken met de verschillende facetten van pleegzorg. “Zo maken we pleegzorg niet alleen bekender. Kinderen leren ook met een brede en genuanceerde bril kijken naar het concept ‘gezin’”, vertelt Jan Brocatus, die het project vanuit Pleegzorg mee op touw zette.

Djapo wint publieksprijs 'Helden van de Democratie'

Nieuws
22 april 2024

Dit voorjaar ging Knack samen met Hannah Arendt Instituut, De Ambrassade, Socius en De Federatie op zoek naar organisaties die de democratie versterken. Tijdens het 'Facts to Act'-festival werden de winnaars bekend gemaakt: Beste Burger (Zuidpoort) won de juryprijs en Djapo won de publieksprijs! *trots*

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.