Ga verder naar de inhoud

Met je schoolteam metselen aan een mini-samenleving

Een webinar voor het hele schoolteam

Alle niveau's
Vorming

Wat leeft er in de mini-samenleving van je school? Welke noden en behoeften zijn er? Waar wordt op ingezet? Hoe geven kinderen en jongeren er mee vorm aan?

In dit webinar richten we ons naar directies, beleidsondersteuners en al wie mee helpt timmeren aan een duurzame school. Wendy deelt prikkelende methodieken die schoolteams aan het denken zetten. We gluren binnen bij enkele scholen die hun mini-samenleving stapsgewijs en participatief vormgeven. Kijk je mee?

Webinar gemist?

Geen nood, je kan onze webinars opnieuw bekijken.

Meer vormingen zoals deze

Webinar: Emoties rond conflict bespreekbaar maken bij jongeren

Secundair
Lerarenopleiding
Vorming

Het conflict tussen Israël en Hamas, de oorlog in Oekraïne, terrorisme in Brussel … De laatste tijd zijn deze onderwerpen niet meer uit het nieuws en onze hoofden weg te denken. Ook jongeren zitten met heel wat vragen, emoties en krijgen te maken met een gevoel van machteloosheid.​​​​​​ In dit webinar overlopen we enkele werkvormen die jou ondersteunen om gevoelens en meningen bespreekbaar te maken in de klas.

Webinar: Hoe pak je afval op school aan?

Secundair
Vorming

Heel wat secundaire scholen worstelen met de vraag: hoe kunnen we een duurzame aanpak rond afval op school uitwerken? En hoe motiveer je leerlingen en medewerkers om je afvalbeleid mee uit te dragen? Tijdens dit gratis webinar krijg je enkele handvaten om met die uitdagingen aan de slag te gaan.

Webinar: Systeemdenken voor wereldburgerschapseducatie

Lager
Vorming

Een webinar voor leerkrachten lager onderwijs. Ontdek waarom systeemdenken een sleutelvaardigheid is om je kinderen te laten groeien tot wereldburger. Verken en ervaar verschillende werkvormen die je kinderen actief verbanden en perspectieven laten onderzoeken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.