Ga verder naar de inhoud

Aandacht voor multiperspectiviteit

Hoe je de maatschappelijke uitdagingen in je stad of gemeente aanpakt, daarover bestaan er heel wat meningen en stemmen. Het kan dan ook een uitdaging zijn om al die perspectieven voldoende ruimte te geven zodat er een constructieve dialoog tot stand komt.

Gelukkig kan je als stad of gemeente wél een veilige oefenplaats creëren waar kinderen en jongeren leren omgaan met die verschillende meningen, respectvol naar elkaar leren luisteren en hun eigen mening onderbouwd leren beargumenteren. Lokale scholen zijn daarbij een belangrijke partner, want via hen bereik je al het grootste deel van je jonge burgers.

Benieuwd hoe je zo’n veilige oefenplaats vormgeeft? Kom naar Djapo’s info- en netwerkmoment, laat je inspireren of inspireer anderen.

Wat mag je verwachten?

  • Je onderzoekt samen met de andere deelnemers welke invulling je aan die veilige oefenplaats kan geven.
  • Je leert werkvormen kennen waarmee je – samen met kinderen en jongeren – thema’s onderzoekt die in jouw stad of gemeente leven. Denk maar aan de problematiek van de lege brooddozen op school of de commotie die soms ontstaat n.a.v. de regenboogvlag- of zebrapaden.
  • Je wisselt ervaringen, ideeën en vragen uit rond dit thema met collega’s uit andere steden en gemeenten.

Praktische info

We organiseren dit voorjaar verschillende info- en netwerkmomenten. Deelname is gratis, maar je moet je wel op voorhand inschrijven. Kies gerust welk infomoment jou het beste uitkomt!

Data

  • 25/4, 10-13u, Provinciehuis Limburg in Hasselt
  • 26/4, 10-13, Campus Corso in Leuven
  • 30/4, 10-13u, Gemeenschapscentrum De Munk in Zwalm
  • 3/5, 10-13u, De Valkaart in Oostkamp (Bovenzaal De Valkaart)

🥪 Na het infomoment voorzien we ook een broodjeslunch. Sluit je daarbij aan? Geef dat dan even door als je je inschrijft.

Gepubliceerd op 1 maart 2024

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

“Welke lesinhoud kan ik geven tijdens een boerderijbezoek?”

Vraag uit de klas
26 april 2024

Educatief medewerker Wendy nam met haar vijfde leerjaar jarenlang deel aan BOERDERIJonderWIJS van Provincie Oost-Vlaanderen. “Het voordeel is dat je de leerstof uit de klas helemaal tot leven kan brengen”, vertelt ze. “Zo bereik je ook kinderen die liever uit de praktijk leren dan uit een schoolboek.”

Pleegzorg in de klas

Interview
23 april 2024

In augustus ’23 lanceerde Pleegzorg de campagne ‘Pleegzorg in de klas’. Het lessenpakket, ontwikkeld door Djapo, laat leerlingen lager onderwijs kennismaken met de verschillende facetten van pleegzorg. “Zo maken we pleegzorg niet alleen bekender. Kinderen leren ook met een brede en genuanceerde bril kijken naar het concept ‘gezin’”, vertelt Jan Brocatus, die het project vanuit Pleegzorg mee op touw zette.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's.