Skip to content

­Leerkrachten kleuteronderwijs

Hoe zet je kleuters aan het denken over maatschappelijke thema's zoals klimaat, vrede en duurzaamheid? Tover je klas om in een EDO-experimenteerruimte waar kleuters kunnen oefenen om verschillende standpunten te verkennen, kritisch te denken en een eigen mening te vormen. Djapo biedt je inspiratie.

Ontmoet Gloob en Teo

Van springen in modderplassen tot zelf cadeautjes knutselen: beste vrienden Gloob en Teo zitten altijd boordenvol ideeën om zorg te dragen voor de wereld en elkaar. Ze delen die ideeën graag met jou en je kleuters.

Djapo komt naar je school

Hoe geef je taal aan het denken van kleuters? Hoe stimuleer je zelfsturing en leer je kleuters om bewuste keuzes te maken? Boek een vorming of traject en we bekijken samen hoe jij in jouw klas of school aan de slag kan gaan rond deze vragen.

Een zee van mogelijkheden

Draai in de badkamer de kraan open en er stroomt drinkbaar water uit. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend?

Met de themabundel 'Een zee van mogelijkheden' onderzoek je samen met je kleuters hoe kinderen in België en elders omgaan met water. Jullie wisselen kennis en ervaring uit. En de kinderen leren hun eigen mening en gevoel te uiten.

Theoretische onderbouw

Vind je de werkvormen en lessen interessant, maar wil je ook weten waar al onze materialen op gestoeld zijn? Verdiep je dan in ons theoretisch kader 'De school als oefenplaats': een praktische visie op hoe Educatie voor Duurzame Ontwikkeling kan bijdragen aan kwaliteitsvol onderwijs.

Ik geef samen met mijn collega's les aan anderstalige kleuters van het eerste leerjaar. We werken themaboxen uit voor de leerlingen. Een van die boxen is nu: plastic soep en duurzaam leven. Ik wil graag met Djapo's materiaal aan de slag en ben heel dankbaar dat dit bestaat op kleuterniveau! Eindelijk iets wat gebruiksklaar en mooi is!

Dorothée
Leerkracht Kleuteronderwijs

Iene miene mutte

Hoe ondersteun je je kleuters in samenwerken, andere standpunten verkennen en een eigen mening te vormen? Ontdek het tijdens een vorming of traject.

Van gedachten naar woorden

Soms vinden kleuters het moeilijk om hun gedachten onder woorden te brengen, bijvoorbeeld omdat ze niet over de juiste woordenschat beschikken. Hoe help je hen dan uitleggen wat ze bedoelen? Ontdek het tijdens een vorming of traject.

Trip trap: naar meer duurzaamheid in de kleuterklas

Kun je met kleuters rond duurzaamheid werken? Absoluut! Tijdens deze vorming inspireren we (student-)leerkrachten met werkvormen, ideeën en concreet lesmateriaal.

Jouw EDO-coach in de klas

Kijk je ernaar uit om onze methodieken en materialen uit te testen, maar zou je daarbij graag wat persoonlijke begeleiding willen? Boek een coaching en sta steviger in je EDO-schoenen!