Ga verder naar de inhoud

Te veel of te weinig water?

Overstromingen in Bangladesh. Droogte in Afrika. Waarom is er soms te veel en soms te weinig water? Breng de oorzaken en gevolgen in kaart met de werkvorm Parapluutje parasolletje.

© Shutterstock

De baas van het water

Is water sterker dan de mens? En wie is baas van het water? Start met je leerlingen een filosofisch gesprek op via de werkvorm Argumentenweb en ondersteun hen om hun standpunt over het onderwerp kracht bij te zetten met argumenten.

Waterverspilling: oorzaken en gevolgen

Waarom springen we best zuinig om met water? Wat gebeurt er als we toch water verspillen? Je leerlingen onderzoeken het thema 'waterverspilling' met de werkvorm Parapluutje parasolletje en denken na over oorzaken en mogelijke gevolgen.

© Shutterstock
Gepubliceerd op 1 mei 2023

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Word pilootschool voor COSMOS

Nieuws
1 juni 2023

Wil jij je lessen rond STEM en wereldoriëntatie graag zo relevant mogelijk maken voor je leerlingen lager onderwijs om zo hun nieuwsgierigheid naar wetenschap te prikkelen? Goed nieuws: voor het schooljaar 2023-2024 kan je daarbij gratis ondersteuning krijgen van Djapo en Karel de Grote Hogeschool.

Handvaten voor een klasgesprek

Tips
1 juni 2023

Onderwerp gekozen? Check. Moment uitgekozen? Check. Maar hoe ondersteun je je leerlingen tijdens een klasgesprek om hun mening te formuleren? En hoe stimuleer je hen om het onderwerp vanuit verschillende perspectieven te bekijken? Laat je inspireren door deze werkvormen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik