Ga verder naar de inhoud

Zoek naar inspiratie op Djapo.be

A total of 29 items found. Showing 29 items on page 1 of 4.

Word pilootschool voor COSMOS

Nieuws
1 juni 2023

Wil jij je lessen rond STEM en wereldoriëntatie graag zo relevant mogelijk maken voor je leerlingen lager onderwijs om zo hun nieuwsgierigheid naar wetenschap te prikkelen? Goed nieuws: voor het schooljaar 2023-2024 kan je daarbij gratis ondersteuning krijgen van Djapo en Karel de Grote Hogeschool.

Handvaten voor een klasgesprek

Tips
1 juni 2023

Onderwerp gekozen? Check. Moment uitgekozen? Check. Maar hoe ondersteun je je leerlingen tijdens een klasgesprek om hun mening te formuleren? En hoe stimuleer je hen om het onderwerp vanuit verschillende perspectieven te bekijken? Laat je inspireren door deze werkvormen.

Bij-zondere lessen voor 'Week van de Bij'

Tips
31 mei 2023

Het zoemt van de bedrijvigheid tijdens de Week van de Bij! Ben jij nog op zoek naar leuke activiteiten voor in de klas of in de natuur? Laat je inspireren door onze lesmaterialen!

“Kinderen en jongeren staan vaak meer open voor herstelopties”

Interview
30 mei 2023

Hoe stimuleer je consumenten om duurzamer om te gaan met kapotte elektrische en elektronische apparaten? De partners van Interreg-project Sharepair zagen daarvoor kansen in het onderwijs en vroegen aan Djapo om een lespakket te ontwikkelen voor lager en secundair onderwijs.

Oog in oog met dierenwelzijn: een inspirerend lespakket

Interview
24 mei 2023

Een interview met Tsang Tsey Chow van Dierenwelzijn Vlaanderen van het Departement Omgeving over dierenwelzijn in de klas.

EDO met effect: 3 belangrijke voorwaarden

Tips
11 mei 2023

Hoe maak je van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) een succes? Een brede kijk op onderwijsdoelen, kritisch pluralisme en authentieke uitdagingen: Prof. dr. Katrien Van Poeck zet de belangrijkste voorwaarden op een rij.

“Duurzaamheidskwesties hebben een uniek pedagogisch potentieel”

Interview
11 mei 2023

Professor dr. Katrien Van Poeck (Centrum voor Duurzame Ontwikkeling UGent) vertelt over het pedagogische potentieel van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling én de valkuilen wanneer duurzaamheidskwesties in de klas aan bod komen.

COSMOS breekt de schoolmuren open

In de praktijk
3 mei 2023

Een school die bij de politie aanklopt om haar STEM-onderwijs te verrijken? De Antwerpse secundaire school Novaplus zag er tijdens hun COSMOS-project wel voordeel in! Lees meer over hun traject.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Extra voorkeuren
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment uitschrijven.
© Djapo – Met love gebouwd door Statik