Wat mag je verwachten?
Jij bereidt het gesprek voor en wij brainstormen of denken mee of vertellen je over de manier waarop Djapo maatschappelijke uitdagingen aangrijpt als leerkansen.
Heb je voor jouw bachelorproef een onderwerp gekozen dat te maken heeft met Educatie voor Duurzame Ontwikkeling en heb je nood aan feedback? Ben je zoekende hoe een maatschappelijk vraagstuk vorm kan krijgen in een klas?
Djapo geeft je graag een duwtje in de rug. Boek een gesprek.
Jij bereidt het gesprek voor en wij brainstormen of denken mee of vertellen je over de manier waarop Djapo maatschappelijke uitdagingen aangrijpt als leerkansen.
Met de lesideeën op onze website kan je volledig zelfstandig aan de slag.
Djapo ziet de school als een veilige oefenplaats waar kinderen en jongeren kunnen leren om bewuste keuzes te maken. We bekijken samen met leerkrachten en scholen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs en met studenten en docenten uit de lerarenopleiding hoe zij in de klas kunnen omgaan met maatschappelijke thema’s zoals racisme, armoede en klimaatverandering:
Daarnaast denken we mee na over het onderwijsbeleid en voeden we vanuit onze praktijkervaring de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO), wereldburgerschapseducatie en denkonderwijs. Die mix van theorie en praktijk geeft ons een unieke en verbindende stem binnen het onderwijsveld.
Genderkwesties, fast fashion, migratie, de klimaatwijziging … Tal van controversiële onderwerpen weken bij leerlingen uitgesproken meningen en emoties los. Hoe maken student-leerkrachten ze bespreekbaar met respect voor de diverse perspectieven? Ze ontdekken het tijdens deze vorming.
Hoe help je leerlingen omgaan met maatschappelijke uitdagingen waarvoor geen pasklaar antwoord bestaat? Laat hen op school oefenen in creatief denken en stimuleer hen om nieuwe denkpistes te verkennen. Ontdek meer in deze vorming.
Wil je kinderen en jongeren leren omgaan met maatschappelijke uitdagingen, dan focus je als (toekomstige) leerkracht best niet alleen op kennisdeling. In deze vorming ontdek je hoe je leerlingen tijdens een filosofisch gesprek vaardig maakt in kritisch en zelfstandig denken.