Skip to content

Dromen over bomen

Kleuters
Lerarenopleiding
Les
Prentenboek
Thema's: Natuur, Klimaat, Duurzame ontwikkeling and more...

Werken rond bossen en het klimaat kan al in de kleuterklas. Samen met de Universiteit Gent maakten we een educatief pakket mét een luisterverhaal voor de tweede en derde kleuterklas en het eerste leerjaar.

Met dit pakket werk je met kinderen rond het thema bossen en ontdek je samen hoe hun microklimaat (bijvoorbeeld de temperatuur) belangrijk is voor mensen, dieren en planten.

Op de website van FORMICA

Vaardigheden

  • Argumenten geven
  • Creatief denken
  • Filosoferen
  • Kennis opbouwen
  • Systeemdenken

Eindtermen

Kleuters

Meer over 'Dromen over bomen'

De activiteiten kan je in de klas doen. Maar je kan met je klas ook écht naar het bos trekken – of naar een park of een grote tuin met bomen in. Zo koppelen de kinderen de inhoud van de activiteiten aan hun eigen ervaringen.

Dromen over bomen kwam tot stand vanuit het wetenschappelijk onderzoeksproject FORMICA van de Universiteit Gent (Labo Bos & Natuur), gefinancierd door de European Research Council (ERC). Binnen FORMICA wordt het klimaat in bossen onderzocht en het belang daarvan voor de planten en dieren die er leven, ook in de context van klimaatverandering. Djapo ontwikkelde het lesmateriaal.

Meer methodieken zoals deze

Pictogrammen Gloob en Teo

Kleuters
Lerarenopleiding
Materiaal

Blijft het licht wel eens branden in de klas? Mag de verwarming soms wel een graadje lager? Deze pictogrammen helpen jou en je kleuters om kleine duurzaamheidsacties of grotere klussen te klaren!

The school as a place for practice

Alle niveau's
Webinar

How Education for Sustainable Development contributes to quality education.

Prentenboek 'Bloem'

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Prentenboek

Teo krijgt een bloem van Gloob. Maar de volgende ochtend lijkt Bloem erg ziek. Hoe kunnen Gloob en Teo haar weer beter maken?