Zoeken in ons aanbod
Ontdek onze lessen, werkvormen, vormingen en begeleidingstrajecten voor leerkrachten en schoolteams.
Goede afspraken maken goede vrienden
Afspraken maken doe je niet alleen, ook niet op school of in de klas. Speel samen met je klas een spel zonder regels en ga daarna met elkaar in gesprek. Het slotstuk? Jullie stellen samen de klasafspraken op voor een heel jaar en zijn klaar voor een vlot en superfijn schooljaar.
Pictogrammen Gloob en Teo
Blijft het licht wel eens branden in de klas? Mag de verwarming soms wel een graadje lager? Deze pictogrammen helpen jou en je kleuters om kleine duurzaamheidsacties of grotere klussen te klaren!
Kapot Goed! Lesmateriaal voor secundair onderwijs
Ga met je leerlingen aan de slag rond het herstel van elektrische en elektronische apparaten met het gratis lesmateriaal van Djapo en Sharepair.
Cassé ? Réparé ! Deuxième et troisième degrés de l'enseignement supérieur
Comment pouvez-vous conscientiser vos élèves sur l’importance de la réparation des appareils électriques et électroniques ? Pour le projet européen Sharepair Djapo a développé un nouveau dossier pédagogique 'Cassé? Réparé!' qui vise à sensibiliser et à responsabiliser les enfants et les adolescents quant à leur usage des appareils électriques et électroniques.
Kapot Goed! Lesmateriaal bovenbouw voortgezet onderwijs
Ga met je leerlingen aan de slag rond het herstel van elektrische en elektronische apparaten met het gratis lesmateriaal van Djapo en Sharepair.
Een heksenmedicijn en een zombiekostuum
Met carnaval en Halloween kunnen er dingen gebeuren die anders niet kunnen. Ook in je klas. Brouw samen met Gloob en Teo een echt bruikbaar heksenmedicijn met weegbree uit de tuin en knutsel je eigen zombiekostuum met een oude sjaal.
(On)kruid vergaat niet
Onkruid vergaat niet en misschien is dat net goed! Stel dat onkruid gewoon een kruid is? Ontdek de huis-, tuin- en keukengeheimen van brandnetel. Wie weet, vinden je kinderen dat onkruid helemaal niet bestaat, of toch? Filosofeer daar maar even over!
Wat is een cadeau?
Een verjaardag te vieren? Of iets anders? Bracht de Sint cadeaus in de klas? Of liggen ze onder de kerstboom? Zijn dit wel cadeaus? De leerlingen onderzoeken elkaars standpunt. Na een pittig rondje filosoferen denken ze misschien wel heel anders over wat een ‘cadeau’ nu precies is.
Mei Plasticvrij - Les 1: Microplastics in kaart
Mei Plasticvrij - Les 2: Plastic attack
Mei Plasticvrij - Les 3: Beat the microbead!
Herstellen met Sint en Piet
Gloob en Teo helpen Sint en Piet om kapot speelgoed te herstellen. De kinderen gaan op zoek naar speelgoed dat stuk is. Hoe komt het dat het stuk is? Wat kan er nog hersteld worden? Maak in de klas een herstelhoekje en herstel al het speelgoed.