Zoeken in ons aanbod
Ontdek onze lessen, werkvormen, vormingen en begeleidingstrajecten voor leerkrachten en schoolteams.
Make it work! For ten to twelve year olds
Discover 'Make it work!' A teaching pack in collaboration with European project Sharepair that has been specially designed to inspire and sensitize pupils about the importance of repairing electrical and electronic devices.
Make it work! For fourteen to eighteen year olds
Discover 'Make it work!' A teaching pack in collaboration with European project Sharepair that has been specially designed to inspire and sensitize pupils about the importance of repairing electrical and electronic devices.
Bruine bananen
Te veel mensen gooien bruine bananen weg omdat ze die niet zo lekker vinden. Zonde! Zeker als je weet wat voor een lange weg die banaan al heeft afgelegd. Ga samen met je leerlingen uit de 1ste of 2de graad systeemdenken en ontdek hoeveel energie het kost om heerlijke bananen tot bij ons te krijgen.
Genoeg verspild!
Wist jij dat er per jaar 1,3 miljard ton voedsel wordt weggegooid? Dat is het gewicht van 125 000 000 olifanten! Met interessante weetjes prikkelt deze les leerlingen van de 2de en 3de graad rond het thema voedselverspilling. De leerlingen denken na over de manier waarop zij voedsel verspillen en bedenken creatieve oplossingen.
Spiderwoman
In deze les rond gender zoeken leerlingen uit de 1ste graad uit of kleren de held maken. Wat zou Zorro bijvoorbeeld zijn zonder masker? En Cat Woman zonder zweepje? Leerlingen filosoferen over en zoeken naar gelijkenissen tussen mannelijke en vrouwelijke helden. Spider(wo)man, hou je klaar!
Een heldenstrik
In films is de held vaker een jongen dan een meisje. Maar wat zijn daarvan de oorzaken en gevolgen? Dat onderzoeken je leerlingen van de tweede graad met deze les. En nog straffer: ze mogen het scenario zelf herschrijven!
Werelddomino
Laat je leerlingen uit de derde graad kennismaken met de SDG's. Ga aan de slag met de Werelddomino, speel een spelletje emotionele twister en ontdek samen hoe de SDG's een positieve impact kunnen hebben op problemen wereldwijd.
Koning van de wereld
Bedenk samen met je leerlingen uit de eerste graad wereldwensen voor een betere wereld en laat hen zo kennismaken met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG's.
Superboom
Waarom zijn superbomen nodig voor mens, dier en natuur? Maak samen met je leerlingen van de eerste graad een sprong naar de toekomst en denk na over een leven zonder en met bomen.
Actua: Interessantste vraag
Wil je dat je leerlingen een probleem helder of scherp krijgen, dan moet je hen leren om vragen te stellen over het onderwerp. Deze werkvorm helpt je daarbij!
Een cirkel van helden
Waarom spelen meisjes minder vaak een heldenrol in films dan jongens? Is er een verband tussen hoe meisjes getoond worden in films en hoe sterk ze zich voelen? Dat onderzoeken de leerlingen van de derde graad in deze les met behulp van de relatiecirkel.
Actua: 'Extreem gedacht'
Wat als je 's zomers niet op reis kan gaan naar het buitenland? Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe kunnen we aan de meest vervelende nadelen toch nog een positieve draai geven? Met Extreem gedacht vertrek je vanuit een extreme oplossing om zo naar leuke alternatieve te zoeken.