Meer weten over ons aanbod?
Of vind je niet wat je zoekt? Laat het ons weten en wij bekijken snel of je we verder kunnen helpen.
Ontdek onze lessen, werkvormen, vormingen en begeleidingstrajecten voor leerkrachten en schoolteams.
Van pestgedrag en uitsluiting tot de energiecrisis en het klimaat: als leerkracht word je regelmatig geconfronteerd met onderwerpen die bij leerlingen uitgesproken meningen en emoties losweken. Hoe ga je daarmee om?
Werken rond bossen en het klimaat kan al in de kleuterklas. Samen met de Universiteit Gent maakten we een educatief pakket mét een luisterverhaal voor de tweede en derde kleuterklas en het eerste leerjaar.
Kan je afval onderzoeken zonder je ogen te gebruiken? Gloob en Teo laten je kleuters luisteren, voelen en ruiken en helpen je kleuters om afval een tweede leven te geven.
Djapo verzamelde digitale tools die je helpen om maatschappelijke thema's te integreren in je lessen. En we delen die graag met jou tijdens een vorming of traject.
Wat zijn de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s precies? Waarom zijn ze voor (toekomstige) leerkrachten belangrijk? En hoe gebruiken ze de SDG's om hun lessen en projecten te verrijken? Dat ontdekken de deelnemers van deze vorming.
Vraag een gratis exemplaar en ga met je leerlingen op reis door de wereld.
Hoe combineer je maatschappelijke thema's met je eigen methode, je handboek en de leerplandoelen tot één samenhangend geheel? Je ontdekt het tijdens een vorming of traject ‘Maatschappelijke thema’s integreren’.
Laat je inspireren door onze 65 werkvormen om de meest creatieve projecten op poten te zetten in je klas of school.
Hoe ondersteun je je kleuters in samenwerken, andere standpunten verkennen en een eigen mening te vormen? Ontdek het tijdens een vorming of traject.
Leer samen met je kleuters meer over het watergebruik in je eigen omgeving en in die van kinderen wereldwijd.
Soms vinden kleuters het moeilijk om hun gedachten onder woorden te brengen, bijvoorbeeld omdat ze niet over de juiste woordenschat beschikken. Hoe help je hen dan uitleggen wat ze bedoelen? Ontdek het tijdens een vorming of traject.
Hoe gaan kinderen wereldwijd om met water? Ontdek het samen met je leerlingen uit de eerste graad.
Of vind je niet wat je zoekt? Laat het ons weten en wij bekijken snel of je we verder kunnen helpen.